Se schimbă tot! Ce se întâmplă cu cardurile de sănătate. Ministerul Sănătății a făcut anunțul

Cardurile de sănătate care urmau să expire la sfârșitul lunii ianuarie mai pot fi folosite încă 2 ani.

   

Valabilitatea cardurilor de sănătate a fost prelungită la 7 ani
Valabilitatea cardurilor de sănătate a fost prelungită de la 5 la 7 ani încă din luna iunie, când urmau să expire 730.000 de asemenea documente. „În urma întrebărilor primite din partea asiguraților, CNAS reamintește că valabilitatea cardurilor naționale de sănătate a fost prelungită de la 5 la 7 ani.

Acest lucru înseamnă că asigurații pot folosi la toți furnizorii de servicii medicale aflați în relații contractuale cu o casă de asigurări de sănătate cardurile de sănătate încă doi ani după data înscrisă pe suprafața documentului, iar furnizorilor respectivi le vor fi decontate serviciile astfel prestate către asigurați. De exemplu, toate cardurile care au înscrisă data de expirare 31.01.2019 vor fi valabile până la 31.01.2021. Aceasta înseamnă că deținătorul de card nu are nevoie de adeverință sau de alte modalități de a dovedi calitatea de asigurat al sistemului asigurărilor sociale de sănătate”, se arată în comunicatul CNAS.

Valabilitatea cardurilor de sănătate a fost prelungită la 7 ani
Prelungirea permite evitarea cheltuirii a 270 de milioane de lei din buget, bani necesari tipăririi a 14.200.000 de carduri pentru toţi asiguraţii, iar fondurile economisite vor fi direcționate spre alte cheltuieli din domeniu, susține Casa Națională de Asigurări de Sănătate, potrivit digi24.ro.

Calitatea de asigurat poate fi verificată și pe site-ul CNAS.