Se schimba regulile la ITP. Masinile care nu vor mai fi lasate sa circule. Toti soferii trebuie sa stie asta

Inspectia tehnica periodica va fi efectuata dupa noi reguli, mai drastice dupa cum spun unele voci, intrucat aceste automobile nu vor mai primi drept de circulatie, desi pana acum aceste defecte erau trecute cu vederea.

   

Asadar, automobilele care merg la inspectia tehnica periodica cu parbrizul crapat nu vor mai primi dreptul de circulatie. Chiar daca crapaturile din parbriz nu influenteaza vizibilitatea soferului inspectorii sunt obligati sa respinga aceste autoturisme.
De asemenea, inainte de montarea camerelor de supraveghere in statiile ITP, doar 2 din 10 masini erau respinse. Acum, insa, numarul celor care nu reusesc sa-si ia ITP-ul este dublu.

De asemenea, de la 1 ianuarie cei cu masini mai vechi de 12 ani trebuie sa treaca de ITP anual. Autoturismele care au sub 12 ani trebuie sa treaca ITP-ul o data la doi ani, iar masinile noi trebuie sa fie verificate o data la 3 ani.

In ceea ce priveste soferii care circula cu ITP-ul expirat, acestia vor ramane fara certificatul de inmatriculare al masinii si vor fi si amendati, valoarea sanctiunii ridicandu-se la sume cuprinse intre 1.305 si 2.900 de lei.