Se schimba legea! Inchisoare cu executare pentru soferii care se urca bauti la volan si provoaca accidente rutiere

Potrivit proiectului de lege realizat de Robert Cazanciuc, soferii care conduc sub influenta bauturilor alcoolice si provoaca accidente rutiere grave, soldate cu pierderi de vieti omenesti, vor primi condamnari la inchisoare cu executare.

   

“Desi numarul victimelor decedate in accidente rutiere a scazut constant in Uniunea Europeana, ajungand la 49 raportate la un milion de locuitori, in Romania, tendinta este contrara, de 80 de decese la un milion de locuitori – in crestere constanta in ultimii 10 ani. In prezent, legea permite posibilitatea suspendarii executarii pedepsei, renuntarea la aplicarea pedepsei sau amanarea aplicarii pedepsei in cazul unui concurs de infractiuni intre uciderea din culpa, in conditiile art 192 alin. (2) si cea de conducere a unui vehicul fara permis de conducere – art. 335 alin. (1) – (3), ori conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante, reglementata la art. 336 alin. (1) – (3)”, se arata in documentul depus de Cazanciuc.

Senatorul este de parere ca soferii vor fi mai atenti si mai constinciosi la volan daca pedepsele vor fi mai aspre.

„Sunt convins ca vom contribui la constientizarea tuturor categoriilor de participanti la traficul rutier cu privire la riscurile si consecintele la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulatie. Este o masura care ne va proteja pe noi toti, dar mai ales pe cei care ar putea sa ii impiedice pe cei care ar intentiona sa se urce la volan bauti, drogati sau fara permis”, a mentionat Robert Cazanciuc, cu ocazia inregistrarii propunerii de completare a Codului Penal.

In prezent, legea permite posibilitatea suspendarii executarii pedepsei, renuntarea la aplicarea pedepsei sau amanarea aplicarii pedepsei in cazul unui concurs de infractiuni intre uciderea din culpa, in conditiile art. 192 alin. (2) si cea de conducere a unui vehicul fara permis de conducere – art. 335 alin. (1) – (3), ori conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante, reglementata la art. 336 alin. (1) – (3), se arata intr-un comunicat al Senatului.