Se pregătesc pentru ce e mai rău! Nelu Tătaru a dat ordinul. Decizie pentru toată țara

În contextul numărului tot mai mare de infectări cu COVID-19 și al unui record ce a fost atins astazi în ceea ce privește persoanele internate la terapie intensivă, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat ce măsuri vor fi luate în spitalele din țară.

   

Ministrul Sănătăţii a precizat că la nivel naţional a fost suplimentat numărul de paturi pentru cazurile severe de COVID-19 din terapiile intensive.

„Am operaţionalizat mai multe paturi de terapie intensivă. Dacă la nivelul ţării avem o echilibrare a numărului de cazuri în ATI, la Bucureşti gestionăm un număr mai mare de cazuri. Rămâne îndemnul pentru respectarea unor reguli şi pentru prezenţa la medic şi la spital în faza incipientă, nu în faza gravă a bolii. Avem 1.400 de paturi pentru terapie intensivă COVID în acest moment. Şi avem în operaţionalizare încă 280 de paturi în următoarele două săptămâni”, a mai declarat ministrul Nelu Tătaru.

Tătaru: Măsurile de sărbători țin doar de noi
Ministrul Sănătăţii a mai declarat în cadrul conferinței de presă că depinde de fiecare dintre noi dacă vom sărbători în familie sfârşitul de an, menţionând că rămân în vigoare aceleaşi măsuri de prevenire a infectărilor cu SARS-CoV-2.

„Recomandarea rămâne aceeaşi, ca tot ceea ce înseamnă recomandare generală să fie respectat şi acum. Ţine doar de noi dacă sărbătorile sunt mai laxe, în familie. Ţine doar de noi dacă transmiterea în comunitate va fi mai mică”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

El a spus totodată că indicele într-o localitate este dat de transmiterea în comunitate.

„În funcţie de indice avem o serie de reguli sau restricţii care se impun, până la carantinarea unei localităţi”, a precizat ministrul Sănătăţii.