Scandal urias la Iasi, la moastele Sfintei Parascheva. Credinciosii furiosi, huiduie si se imbrancesc

Scandal urias la Iasi. Azi-noapte la Iasi, a fost scandal in fata Catedralei Mitropolitane. Scandalul a continuat chiar si miercuri, in ciuda sarbatorii. Oamenii s-au certat cu jandarmii, care nu i-au lasat sa intre in biserica sa se roage la moastele sfinte.

   

Cetatenii s-au plans ca au venit degeaba de la sute de kilometri distanta si le-au cerut jandarmilor sa le arate legea care le interzice accesul in biserica. In contextul cresterii numarului de cazuri de coronavirus , autoritatile au decis ca anul acesta sa poata intra la moastele Sfintei Parascheva doar locuitorii orasului Iasi.

Este un adevarat haos la Iasi, in fata Catedralei Mitropolitane. Oamenii, fara masti, stau inghesuiti, huiduie si se cearta cu jandarmii, carora le cer socoteala ca nu sunt lasati sa ajunga la moaste. Iata imaginile:


– Dumneavoastra ca jadarm aveti obligatia sa va prezentati cand ne legitimati si sa ne spuneti si noua legea si sa ne-o si aratati … Legea! Ca numai legea…

– Dar dumneavoastra de ce nu puteti sa…

– Pentru ca eu am adeverinta ca n-am voie sa port masca din cauza unor boli care ma fac…

– Dar stiti ca este pentru protectia dumneavoastra si a celorlalti…

– Eh, uite nu vreau sa ma protejez. Deci, suntem la un metru distanta cat spune domnul Tataru.

(…)

– Dati-ne! Aveti obligatia sa ne aratati hotararea! Pai, ce faceti, plecati? Dati-ne hotararea conform careia noi nu avem dreptul sa intram in… De ce nu dati hotararea? Aveti obligatii, ca noi va platim!

(…)

– Dati, domn’e, drumul oamenilor sa se duca, ca nu va face nimeni nimic! Nu a venit nimeni sa se bata! Nu a venit nimeni sa se injure! A venit sa se roage! E o sarbatoare nationala! Am venit 700 de km, din Arad!

– Banuiesc ca ati fost informati inainte.

– Nu! Dumneavoastra trebuie sa fiti informat ca Dumnezeu e deasupra dumneavoastra!

Credinciosii sunt infuriati ca nu pot primi impartasania la slujba de miercuri