Sărăcia în Germania: Așa arată locuințele sociale prevăzute pentru cei mai nevoiași!

Germania este o țară frumoasă și curată. Dar, ca și în oricare colț al lumii, aici există oameni săraci și oameni care nu au adăpost și sunt nevoiți să trăiască în stradă. Există și o altă categorie de oameni, care din anumite motive au rămas fără locuință și bani pentru existență. Diferența este că acești oameni au dorința de a lucra și de a câștiga bani, deci au posibilitatea de a obține o locuință într-o casă specială.

   

Așa arată aceste case în Aegidienberg, un cartier din Rhein-Sieg-Kreis:


Stabilindu-se în unul din aceste apartamente, omul nu îl primește în proprietatea sa. Aceste case sunt construite pe banii din buget și aparțin autorităților.

Distribuirea are loc la Rathaus (primăria germană). Oamenii sunt nevoiți să își aștepte rândul pentru un apartament social mult timp, uneori până la 4 ani de zile.


Dacă ai nevoie de un apartament micuț, atunci termenul de așteptare se reduce până la 1 an jumate. Dar, chiar și aflându-se în rând, oamenii nu rămân fără adăpost. Nevoiașilor le este oferită o cameră în cămin.

După primirea unui apartament, statul oferă cetățeanului posibilitatea de a-și găsi un loc de muncă și nu solicită taxa pentru chirie chiar de la început. După o perioadă anumită de timp, chiria urmează să fie achitată în fiecare lună.


În imagini pot fi văzute tomberoanele pentru gunoi care protejează teritoriul de mirosul neplăcut. Sunt case cu trei niveluri, dar fiecare dintre ele este dotată cu ascensor. Acestea sunt prevăzute pentru persoanele cu dizabilități.

De asemenea, casele au subsoluri unde fiecare apartament dispune de o mică debara. Casa este încălzită cu o pompă de căldură și în fiecare apartament este instalat un termostat. Apartamentele au chiar și podele încălzite.

De asemenea, casele dispun de toate comoditățile, chiar și de conexiune la internet. Pe acoperișul clădirilor au fost instalate colectoare cu tuburi vidate pentru a încălzi apa. În aceste apartamente locuiesc mulți oameni din țările fostei URSS și din unele țări arabe.