Sa faci Dreptul la Spiru Haret, invatamant la Distanta la 52 de ani si sa dai legi pentru Romania… Cum numesti asta?

E greu! Serios ca e greu. Sa afli ca un nene care a ramas repetent la prima facultate a facut-o pe a doua la distanta si da legi pentru Romania… e greu de inghitit.

   

Mai bine nu citeam Adevarul: “Nicolicea a terminat Universitatea Spiru Haret, filiala din Drobeta Turnu Severin, forma de „Învăţământ la Distanţă. Un fost profesor de la filiala din Drobeta Turnu Severin a Universităţii Spiru Haret ne-a spus că Nicolicea era student acolo „la nivelul anilor 2008 sau 2009” şi că a urmat doar trei ani de facultate, pentru că a făcut doi ani într-unul singur. „În acelaşi timp făcea aceeaşi facultate şi nevasta, şi fiica lui. Avea atunci 52 de ani. Fostul profesor: „Ăştia de la Învăţământ la Distanţă nu veneau deloc la cursuri, învăţau de unde puteau şi veneau doar în sesiune. Sesiunea dura vreo lună şi jumătate, iar examenele se ţineau doar sâmbăta. Studenţii veneau aici la filială, se aşezau la un calculator şi-şi băgau o parolă. Li de deschidea grila de examen, cu trei variante de răspuns la fiecare întrebare. Corectă era doar o singură variantă, nu erau întrebări în care să fie corecte două sau toate trei variantele. Iar întrebările erau astfel formulate că dacă bifai la toate întrebările doar varianta A, aveai asigurată nota 5. Nota o primeau pe loc, tot prin calculator”.

Sa faci Spiru Haret la Turnu Severin e la fel de bine ca si cum ai merge in fiecare zi la Sorbona. Daca Sorbona ar fi un birt din Faurei.
Sa faci Invatamant la Distanta e ca si cum ai merge la femei cu p… altuia. Adica nu prea conteaza cine ajunge la intalnire, important e sa ia nota de trecere de la doamna. Sau ca si cum ai face Medicina prin telefon cu o infirmiera de la dispensarul din Vitioara.
Voi va dati seama ca nenea asta, Nicolicea, face legi? Si nu le da la distanta, ne loveste de aproape cu ele. Uite-l, mandru si batos, la tribuna, falnic, ca si cum chiar stie care e treaba:

„Zeci de mii de studenţi s-au văzut în situaţia de a nu-şi lua diploma de absolvire sau de licenţă. A urmat mii de procese, prin care statul a fost obligat să recunoască, totuşi, studiile acestor oameni, câtă vreme a permis şcolarizarea lor, deşi calitatea învăţământului nu era atestată.
Abia în vara anului 2015, ca să stopeze avalanşa de procese, Guvernul Ponta a emis o ordonanţă de urgenţă prin care absolvenţilor aflaţi în această situaţie li se recunosc studiile – indiferent cum au fost făcute.” (Adevarul)

Asadaaaaar: Nicolicea, unul care si-a luat diploma printr-o Ordonanta a lui Ponta, zice ca modificarile la Legea Justitiei sunt bune. Lui ii plac, seamana cu testele grila de la Spiru, la care avea trei variante de raspuns: A, A si A. si, ca sa nu greseasca, un profesor ii incercuia inainte primul A.
Si lui Iordache ii plac Legile Justitiei, alt geniu cu studii la Universitatea Cambridge. Cu doctoratul dat la renumita Universitate din Balti, am vrut sa zic. (e pe bune)
Acum, daca ii luam pe rand pe cei care sustin modificarile la Legea Justitiei, s-ar putea sa aflam ca de fapt niciunul nu a facut pe bune vreo facultate.
S-ar putea sa aflam ca :
-unul care a facut facultatea prin posta;
-altul care a cumparat-o cu doua cartoane de oua;
-un sofer de interlop, luat de mila pe langa PSD;
– si inca unul care nu a trecut pe la scoala si a trimis secretara sa ii ia diploma
… dau legi pentru Romania. Am alfat deja asta.

Acum serios, s-a ridicat viza de Canada. Cica e in scop turistic, dar cred ca ne descurcam noi cumva. Daca trec legile astea, eu zic sa umplem niste avioane, poate asa scapa si Tarom de faliment. Fiti patrioti, ce naiba!