S-au așezat pe piatra asta să se odihnească, dar când s-a mișcat au auzit sunete venind din ea: ,,Am luat un cuțit și am sfâșiat totul”

Natura este excepțională uneori și ascunde taine pe care nici măcar nu le putem bănui.

   

Ce este obiectul din imagine? Numele ei este Pyura Chilensis și trăiește pe coasta din Chile și Peru. De afară seamănă cu o piatră neobișnuită acoperită de moluște, dar cercetătorii au descoperit că este un organism viu.


Această vietate se naște mascul pentru ca apoi să dezvolte organe feminine și să se reproducă cu sine, ceea ce înseamnă că este un organism hermafrodit. Înăuntrul ei este un lichid care seamănă cu cângele și conține un metal numit vanadium.


Dacă cineva confundă această creatură cu o piatră și se așează pe ea, va crăpa, se va rupe și din ea va curge un lichid ciudat care seamănă cu sângele.

Înăuntrul pietrei vii există o masă de organe înconjurate de un strat de piele și mușchi. Acest strat se numește filtru, fiindcă vietatea inhalează apă marină, se hrănește cu algele și microorganismele din ea, pentru ca apoi să elimine apa înapoi în mare.

În unele locuri carnea ei este considerată o delicatesă, este băgată în conserve, după ce a fost tăiată fâșii, și poate fi mâncată crudă, sau gătită. De asemenea este exportată mai ales în Suedia și Japonia. Din cauza nivelului inalt de vanadium mulți cred că consumul acestui organism de către om este periculos.