S-a schimbat legea pensiilor! Comunicatul care schimbă totul în țara asta

Surpriză pentru românii care vor ieși în viitor la pensie! Parlamentarii au luat o decizie care îi afectează pe toți salariații: s-a schimbat legea pensiilor.

   

Comisia pentru muncă și protecție socială a Camerei Deputaților a adoptat o inițiativă de modiciare a legii Pensiilor prin care se reduce stagiul de cotizare pentru anumite categorii. Este vorba despre cei care au muncit în condiții speciale. Vârsta lor de pensionare se reduce cu 13 ani.

Totul despre noua lege a pensiilor

„Pentru persoanele care au realizat un stagiu de cotizare de cel puţin 25 de ani în activităţi în locuri de muncă încadrate în condiţii speciale (aviaţia civilă, siderurgie, subteran, risc radiologic, unităţi de transport maritim şi fluvial, foraj sonde de ţiţei şi gaze, etc) se reduce vârsta standard de pensionare cu 13 ani şi raportarea pentru calculul pensiei la un stagiu de cotizare de 25 de ani”, se arată într-un comunicat al Camerei Deputaţilor.

Se reduce stagiul complet de cotizare de la 30 la 25 de ani pentru personalul artistic care a realizat cel puțin 20 de ani în locurile de muncă respective.

Mai mult, toate pensiile vor fi recalculate. Se vor utiliza stagiile de cotizare stabilite la data înscrierii/ recalculării pensiei sau hotărârilor judecătorești.

„Iniţiativa a fost respinsă în Senat, ca primă cameră sesizată, pe 20 iunie 2017, dar a fost adoptată miercuri de către Camera Deputaţilor, ca for decizional, prin urmare legea merge spre promulgare la preşedintele României”, scrie Ziarul Financiar în ediția electronică.