„S-a ridicat şi a plecat!” Mumia unui budist mort de 89 de ani i-a speriat pe toţi privitorii

Caz incredibil în Siberia: liderii religioşi din regiune susţin că mumia unui lama budist care a murit în urmă cu 89 de ani a fost surprinsă pe camerele de supraveghere în timp ce se plimba prin clădirea-muzeu în care se află.

   

Rămăşiţele trupeşti ale călugărului budist din Rusia sunt păstrate într-un sarcofag de sticlă în „palatul” deţinut pe vremuri de înaltul prelat, în apropierea oraşului Ulan-Ude în Siberia.
Pe internet au apărut imagini surprinse de camerele video de supraveghere (CCTV) care îl arată pe liderul budist mort în urmă cu aproape un secol plimbându-se în toiul nopţii în muzeul unde se află trupul său mumificat.

Credincioşii budişti cred că o astfel de „minune” este posibilă deoarece călugărul a fost mumificat în poziţia de lotus şi că organismul său, care nu s-a degradat aproape deloc, ar fi intrat într-o stare de hibernare, asemănătoare stării de nirvana.

Liderii religioşi din Siberia susţin că acesta ar fi un îndemn post-mortem pentru pace al sfântului budist. Lama Dashi-Dorzho Itigilov a fost liderul budist încă dinaintea Revoluţiei bolşevice şi a avut o influenţă enormă în Siberia la începutul secolului 20.

„Într-una dintre imagini, se vede o figură argintie care se apropie de un fotoliu din încăpere. Mai există şi o adoua înregistrare. Nu este nicio glumă, este un fapt cert, incontestabil”, , a declarat pentru publicaţia Siberian Times Lama Damba Ayusheev, actualul lider budist din Republica Buryatia, o regiune budistă din Rusia