S-a facut anuntul: este vorba despre Legea pensiilor! Se promit mariri uriase, uite cat va incasa un pensionar in 2021

Vesti noi despre Legea pensiilor: Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat ca proiectul de lege va fi prezentat joi, urmand a ramane in dezbatere publica timp de o luna.

   

Noua lege a pensiilor prevede cresteri succesive. Astfel, in 2019 va creste punctul de pensie la 1.265 lei. In 2020 punctul de pensie va ajunge la 1.775, lei plus 10%, care va fi acordul global, iar in 2021 avem punctul de pensie la 1.875 cand deja intra in vigoare valoarea punctului de referinta (vpr), care va fi de 75 lei, care se inmulteste cu numarul de puncte acumulate, si 2022 va fi acest indicator nou plus inflatia.

„Acele persoane care au acelasi stagiu de cotizatie vor avea acelasi numar de puncte, ca sa aiba aceeasi pensie, dar in acelasi timp ii departajam si pe ceilalti care pana acum erau la acea pensie minim garantata de 640 lei, anul acesta, cu patru ani, cinci ani stagiu de cotizare.

„Lor le iesea pe contributivitate 100 – 200 lei si statul crestea pana la 640 lei, dar ei ii prindeau din urma pe cei care au cotizat poate 20-30 de ani, avem cazuri de persoane care au lucrat pe salariul minim pe economie, femei de serviciu, cei care au lucrat in comert, si aceia aveau pensiile tot de 640 lei, dar ale lor erau muncite, erau pe contributivitate. Prin aceasta lege aducem nou ca orice an in plus pe care il ai, si de contributivitate si de lucru, automat te diferentiaza de ceilalti”, a precizat ministrul Muncii.