S-a facut anuntul: e oficial, se maresc salariile substantial! Ce angajati vor avea salariul cu 90% mai mare pana in 2022

Veste buna pentru o parte dintre angajatii din Romania: vor primi o marire de salariu de 10%.

   

Este vorba despre profesori, iar anuntul a fost facut de Ministrul Educatiei la deschiderea noului an scolar. Potrivit lui Valentin Popa, profesorii urmeaza sa primeasca incepand cu 1 decembrie 2018 un spor de suprasolicitare de 10% din salariu.
De asemenea, de la 1 ianuarie 2019 va intra in vigoare si regulamentul de acordare a sporurilor pentru conditii vatamatoare astfel ca, in anul 2022, va exista o crestere medie a salariilor din sistemul preuniversitar de 90% comparativ cu salariile din 2016.

“Pentru profesori sunt schimbari financiare semnificative faţa de 11 septembrie anul trecut cand incepea anteriorul an scolar, salariile au crescut in medie cu 25% si vor urma si alte cresteri salariale, pentru ca la 1 decembrie va aparea si un spor de suprasolicitare, pentru cadrele didactice de predare, de 10%”, a spus Valentin Popa, la Miercurea Ciuc.

“In anul 2019 se va acorda si un sfert din ecartul intre salariile prezente si cele aferente anului 2022. Practic, in anul 2022, va exista o crestere in medie in sistemul preuniversitar de aproximativ 90% comparativ cu salariile din 2016. E o crestere semnificativa si e un pas important catre valorizarea resursei umane”, a adaugat Valentin Popa.