Rusia, distrusă de pandemia Covid-19. Filmare de la morga unui spital: ,,Efectiv călcăm pe cadavre” – video

Un membru al personalului medical din Rusia a filmat o secvență care relevă mortalitatea ridicată cauzată de coronavirus. Înregistrări în care se observă zeci de cadavre întinse pe coridoare într-o morgă din localitatea Novokuznetsk au fost postate pe internet: „Efectiv călcăm pe cadavre”, a declarat bărbatul care a filmat încăperea plină cu morți înveliți în saci negri.

Situația dramatică surprinsă în imagini are loc la morga orașului siberian Novokuznetsk, în contextul în care Rusia se confruntă cu al doilea val al pandemiei de coronavirus.

„Cadavre, peste tot cadavre! Poți chiar să te împiedici și să cazi! Efectiv, călcăm pe cadavre”, se aude vorbind cel care filmează zecile de saci cu morți.

De asemenea, cadavre se aflau și în sala în care de obicei se făceau autopsii, dar în cazul supraaglomerării a fost nevoie de utilizarea camerei în scopul depozitării sacilor cu morți.

Bărbatul care a surprins imaginile a denumit videoclipul: „Un minut dintr-o morgă Covid, din orașul Novokuznetsk”.

Imaginile au fost distribuite în ziua în care autoritățile din Rusia au raportat 17,347 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, ceea ce duce la un bilanț total de 1,531,224. De asemenea, luni Rusia a raportat un număr de 219 pacienți morți din cauza coronavirusului.

Totuși, există suspiciuni că numărul victimelor ar fi de trei ori mai mare decât cel raportat, iar imaginile cu morții îngrămădiți pe coridoare nu fac decât să întărească acese suspiciuni.

Ministerul Sănătății din regiunea Kemerovo a confirmat autenticitatea videoclipului.

„Având în vedere creșterea numărului de cazuri de coronavirus în ultimele trei săptămâni, a existat implicit și o creștere a numărului de decese. „Din cauza unei întârzieri în cedarea către familii a trupurilor neînsuflețite, a existat o supraaglomerare la morgă, fiind depozitate 50 de cadavre”, au declarant reprezentanții ministerului Sănătății..