Rulota românească Tracia, un vis devenit realitate! Uite cât de grozav arată și ce preț are

Proiectul unei rulote românești a reușit să atragă o finanțare de 90.000 de euro. Banii ar urma să fie investiți într-o fabrică care să producă rulotele Tracia.

   

Potrivit antreprenorului Gabriel Bugnar, cel care a reușit să atragă fondurile pentru ideea sa, fabrica ar urma să aibă două linii de produse: una pentru familiști, alta pentru tinerii pasionați de circuite „la rulotă”.
Vrea să vândă minim 60 de bucăți pe an, pentru ca operațiunile să fie profitabile. Prețul unei rulote Tracia ar urma să fie de aproximativ 10.500 de euro fără TVA și ar putea fi cumpărat și în leasing, eventual printr-un program de tip „Rabla” pentru rulote.


Clienți ar fi românii pasionați de călătorii, foști turiști de cort care caută confort și mobilitate sporite, proprietari de mașini cu buget disponibil de minim 13.000 de euro. De asemenea, „dacă brandul și calitățile sale sunt convingătoare oferta va fi prezentată și posibililor cumpărători externe.
Tracia Caravan este proiectată pentru 4-5 persoane și are o greutate de 900 de kilograme. Are o lungime de aproximativ 5,5 metri, o lățime de 2,1 metri, iar în interior înălțimea este puțin peste 2 metri.


În ceea ce privește dotările standard, are apă rece, apă caldă, o baie cu duș, WC și chiuvetă. Mai există și un aragaz cu trei ochiuri, frigider, o sobă specială pentru încălzire, prize, o butelie pentru gaz, rezervor cu apă potabilă și un rezervor pentru apa uzată.

„Fiecare formă, fiecare volum are o justificare”
Opțional, se mai pot adăuga: aer condiționat, panouri solare, internet Wi-Fi, televizor, recepție satelit și cameră pentru mers înapoi. Autorul proiectului de design, arhitectul Critian Silviu Valentin, a folosit unele elemente din trăsăturile primului model de dubă românească, TV, care a început să devină populară în anii `60 și era produsă la fostele uzine bucureștene Rocar.

Pagini: 1 2