Romanul cu inima de aur care a adoptat 4 fetite pentru a nu fi despartite!

La varsta la care multi se gandesc sa isi traiasca tineretea si sa se distreze, un tanar de 27 de ani a facut un gest care l-a transformat intr-un erou national.

   

Valentin Horga, in varsta de 27 de ani, a infiat patru fetite orfane, pentru a nu fi despartite de catre autoritati si duse in orfelinate diferite.
Elena in varsta de 14 ani, Andreea care are 13 ani, Georgiana in varsta de 10 ani si Alina care are 8 ani si-au pierdut anul trecut mama, care s-a imbolnavit de cancer. Inainte de aceasta tragedie, si tatal lor a murit, iar riscul ca fetitele sa mearga la orfelinate diferite era din ce in ce mai prezent in viata lor.

In localitatea Sepreus din judetul Arad, mama fetelor a ajuns cu ele dintr-o localitate din judetul Bacau, sperand ca le va fi mai bine si ca se vor descurca sa traiasca, dar viata le-a dat o lovitura extrem de grea.
„Nu sunt nici eu bogat, dar mi s-a facut mila de cele patru copile, aşa ca am hotarat sa le las sa doarma in casa batraneasca”, a povestit Valentin Horga pentru Libertatea.

Acesta a hotarat impreuna cu mama sa, Florica, sa se ingrijeasca de copile, chiar daca nu au nici ei o situatie materiala prea buna.

„Nu puteam sa le las de izbelişte, prin casele de copii. Chiar daca nu stau bine cu banii… Traiesc de pe urma unor stupi de albine şi ce mai muncesc prin sat… Am hotarat sa le infiez. Ma ajuta şi mama mea, Florica Horga. Unde mananca doua guri, mai pot manca patru”, a mai marturisit Valentin Horga pentru aceeasi publicatie.
Oamenii generosi ii ajuta pe cei doi ca sa aiba grija de aceste fetite. Si pentru ca locuinţa in care locuiau fetele avea novoie de reparaţii capital, iar Valentin Horga nu si le putea permite, Samuel Negoiescu, presedintele asociatiei ”Misiunea Speranta pentru Romania” i-a sarit in ajutor.

”Il cunosc de mic pe Valentin, am copilarit impreuna. Auzind de gestul lui, m-a impresionat şi am fost sa vad cum este şi ce face. Asa am descoperit locuinta si conditiile insalubre. Am facut un apel umanitar, iar oamenii au sarit sa-l ajute pe Valentin. Asa am reusit sa amenajam casa. Tot ajutorul financiar pe care il primesc fetitele din alocatii inseamna 500 de lei. In rest, traiesc din ceea ce castiga Valentin. Asa ca orice ajutor pentru ei este binevenit”, a declarat Samuel Negoiescu.