Romanii vor primi ajutoare de la Guvern. Cine poate beneficia de acestea

Ce categorii de persoane vor fi incluse in acest program de ajutor.

   

Guvernul a adoptat, in sedinta de joi, o hotarare care prevede acordarea, cu titlu gratuit, a anumitor produse de igiena persoanelor si familiilor defavorizate, printr-un program de ajutor european. Scopul acestei decizii este, printre altele, “cresterea stimei de sine a persoanelor vulnerabile”.

„Prezenta hotarare stabileste unele masuri necesare in vederea implementarii Fondului de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane precum si cadrul legal privind eligibilitatea cheltuielilor efectuate de beneficiari in cadrul urmatorelor operatiuni: a) distribuirea de ajutoare alimentare – lipsa alimentelor de baza; b) distribuirea produselor de igiena; c) asistenta tehnica”, prevede hotararea adoptata, in sedinta de joi a Guvernului, pentru stabilirea unor masuri necesare in vederea implementarii Programului Operational Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – POAD.

Printre categoriile de persoane incluse in program se numara: persoanele carora le este stabilit, prin dispozitie scrisa a primarului, dreptul la un venit minim garantat; familiile beneficiare de alocatie pentru sustinerea familiei, persoanele aflate temporar in situatii critice de viata (victime ale calamitatilor, persoane dependente si alte situatii asemanatoare stabilite prin anchetele sociale).

Aceste produse se pot ridica personal de beneficiari de la centrele de dsitributie ale unitatilor administrative-teritoriale, pe baza actului de identitate sau pot fi livrate la domiciliu, in cazul persoanelor nedeplasabile, la sesizarea unui membru al familiei sau a unei terte persoane.