Romanii pot calatori GRATIS in Europa. Afla conditiile

In 2019, un anumit numar de romani va calatori gratis in Europa.

   

Prin intermediul programului DiscoverEU, tinerii vor putea calatori gratis in Europa, in perioada 15 aprilie – 31 octombire 2019.
„In aceasta vara, circa 15.000 de tineri in varsta de 18 ani au putut calatori in UE. Ei au avut o experienta personala cu privire la ceea ce inseamna sa fii european.

Ei au avut sansa de a descoperi diversitatea si bogatia culturala a Europei, precum si de a intalni oameni din intreaga Uniune. Am auzit atatea povesti fantastice de la cei care au participat si sunt incantat ca putem oferi aceasta experienta mai multor tineri anul viitor”, a declarat Tibor Navarcsis, comisarul european responsabil pentru educatie, cultura, tineret si sport.

Astfel, Comisia Europeana acorda 450 de permise de calatorie in Europa, in perioada 15 aprilie – 31 octombrie 2019, pentru tinerii din Romania cu varsta de 18 ani. Inscrierile se pot face online, incepand cu data de 29 noiembrie 2018.

Tinerii vor putea calatori cu trenul in mod individual sau intr-un grup de maximum cinci persoane. Exista posibilitatea de a lua si alte mijloace de transport.

Locurile le sunt alocate statelor membre in baza unor cote fixe. Astfel, la prima runda au fost inregistrate 3.175 de solicitari din Romania, fiind selectati 576 de tineri. Pentru runda a doua, 456 de bilete dintre cele 12.000 le vor fi alocate romanilor.