Romanii din acest judet sunt chemati la urne pentru a-i modifica numele! In 6 si 7 octombrie urmeaza sa voteze ca judetul sa isi schimbe identitatea!

Consilierii judeteni din Olt au decis, miercuri dupa-amiaza, ca referendumul pentru schimbarea denumirii judetului in Olt-Romanati sa aiba loc in zilele de 6 si 7 octombrie, intocmai ca si cel national pentru redefinirea familiei. Initial, referendumul din judetul Olt fusese stabilit pentru data de 7 octombrie.

   

Consilierii judeteni din Olt au fost convocati, miercuri dupa-amiaza, intr-o sedinta de indata, pe ordinea de zi aflandu-se un singur proiect, legat de modificarea hotararii Consiliului Judetean din 17 septembrie, cu privire la consultarea cetatenilor judetului, prin referendum, referitor la atribuirea denumirii Olt-Romanati judetului Olt.
Astfel, consilierii au aprobat ca acest referendum sa aiba loc in 6 si 7 octombrie, la fel ca referendumul pentru redefinirea familiei.

Proiectul a trecut cu 23 de voturi „pentru” si o abtinere, consilierii PNL lipsand insa de la sedinta.

Luni, consilierii judeteni din Olt s-au intrunit intr-o sedinta extraordinara si au aprmobat proiectul „Consultarea cetatenilor judetului, prin referendum, referitor la atribuirea denumirii Olt-Romanati judetului Olt”.


Referendumul urma sa aiba loc initial doar in 7 octombrie. Proiectul fusese adoptat cu 23 de voturi „pentru”, trei „impotriva” si o abtinere. Pentru acest referendum Consiliul Judetean a alocat suma de 900.000 de lei.

Ideea organizarii referendumului este mai veche, presedintele CJ Olt, Marius Oprescu, precizand ca prin acest referendum doreste sa remedieze situatia aparuta prin contopirea fostelor judete istorice Olt si Romanati.

In zilele de 6 si 7 octombrie, la nivel national, va avea loc referendumul pentru redefinerea familiei in Constitutie.