România, capitala videochatului – Cum arată industria în interior

România e considerată capitala videochatului. Deși sunt multe țări unde videochatul e o industrie înfloritoare, România ocupă locul de frunte în topul celor mai sărace state unde femeile aleg vânzarea nudității.

Videochatul este una dintre cele mai înfloritoare industrii din România, chiar dacă aproape nimeni nu îndrăznește să recunoască asta. România e societatea aia care-și dă aere conservatoare, pe un fundal plin de ipocrizie.

De teama stigmatizării, fetele și băieții care lucrează ca modele de videochat preferă să nu vorbească despre jobul care le aduce lunar mii de euro, câștigați relativ ușor. Dar și dacă ar avea alternative, puțini ar mai renunța la videochat.

La rândul lor, autoritățile știu cât de bănoasă e această industrie, confundată de multe ori cu prostituția și pornografia, dar și guvernanții îl consideră un domeniu tabu, așa că preferă să-l lase de izbeliște. Problema e că indutria videochatului produce venituri uriașe de peste 300 de milioane de euro anual. Asta ne face lideri pe piața europeană pentru că depășim cu mult Ucraina, Cehia, Bulgaria și Rusia.

Nu avem la îndemână decât simple estimări care arată că sunt peste 5.000 de studiouri de videochat răspândite în întreaga țară, în care lucrează peste 100.000 de modele. Dar, pentru că nu vorbim de cifre oficiale, statul român nu reglementează în niciun fel activitatea acestor studiouri.

O jurnalistă din România a realizat un documentar despre videochat la noi. Ea a luat legătura cu reprezentanta celui mai mare studio din țara noastră, dar și cu oameni din administrația publică (Ministerul Muncii, ANAF, Registrul Comerțului, Inspecția Muncii). Niciunul dintre reprezentanții acestor instituții nu au putut oferi niște explicații concrete.

Pagini: 1 2