Revolta unui elev după ce nota la Limba Română i-a fost mărită substanțial

Un elev de la Colegiul Național „Grigore Moisil” din Urziceni susține că a fost ”abuzat” de sistemul de Educație, din cauza neglijenței profesorilor care au corectat lucrările la Bac. Elevul, nemulțumit de nota la Limba română, a depus contestație în urma căreia nota i-a fost ridicată substanțial, informează DCNews.ro.

   

”Sunt un elev din județul Ialomița, mai precis de la Colegiul National „Grigore Moisil”, mă cheamă Avarvari Vlad.
Vă pot spune că am fost „abuzat” de sistemul de învățământ, în ideea că profesorii care corectează lucrările elevilor, le corecteaza în batjocură și-și bat joc de munca copiilor…

De exemplu, eu am învățat timp de luni bune, m-am pregătit intens pentru Examenul de Capacitate, pentru Bacalaureat, am făcut meditații, m-am privat de anumite lucruri personale și ieșiri, doar pentru a avea parte de un rezultat bun la examen. Iar când am susținut Examenul de Bacalaureat, la Limba și Literatura Română, am fost convins că nota va fi pe măsură, deoarece, repet, pregătirea mea a fost intensă. În urma aflării rezultatelor, nota a fost de 6,80, iar dupa contestații a ajuns la 8,85, aproape de 9.

Cum este posibil ca profesorii să greșească așa de mult, să nu fie atenți, să-și bată joc la propriu de munca unor adolescenți și copii până la urmă? În ce țară trăim? Ăsta este învățământul românesc? Așa a ajuns? Nu mai putem avea dreptate nici în instituții, precum Liceul? Cum mai pot tinerii să aibă notiunea de cunoaștere corectă?

De altfel, eu am fost unul dintre cazurile fericite, dar cunosc prieteni și elevi, care deși erau buni, cand au aflat rezultatele (unele mici bineînțeles), constrânși de familie, de societate, de școală, de rușine nu au mai avut curajul să aibă încredere in ei, s-au demoralizat, și nu au mai făcut contestații, iar nota lor era alta cu siguranță și s-au lăsat bătuți de soartă și de acel rezultat care, de fapt, nu era cel adevărat, din păcate unii adolescenți ajung să facă gesturi extreme… Știm cu toții cazuri… Lumea trebuie să cunoască adevărul!!! Lucrurile nu mai trebuie ascunse, prea mult se tace și nu se face nicio schimbare”,se plânge elevul.

Elevul dorește ca mesajul său să ajungă la un oficial din minister care să poată face o schimbare, ”să pună îm comisii de corectare și evaluare, cadre didactice, care au experiență și care sunt profesioniști, nu niște persoane care își bat joc de elevii din ziua de azi, care mai și învață și muncesc pentru obținerea idealurilor. Vreau să fiu eu vocea celor neauziți, care poate nu au curaj. Multumesc anticipat!”.