Revin declaraţiile pe propria răspundere. Tot mai multe localităţi intră în carantină

Autorităţile din Sălaj propun intrarea în carantină a oraşelor Zalău, Jibou şi Cehu Silvaniei
Potrivit deciziei CJSU Sălaj, carantina ar urma să intre în vigoare joi, la ora 0.00 pentru o perioadă de 14 zile.

   

Carantina presupune limitarea la maximum a deplasării persoanelor, stabilirea unor rute ocolitoare şi intrezicerea desfăşurării următoarelor activităţi: organizarea de evenimente private, activitatea cu publicul a restaurantelor şi cafenelelor, inclusiv a teraselor, în interiorul şi exteriorul clădirilor, activitatea cu publicul a firmelor din domeniul jocurilor de noroc, activitatea cu publicul a structurilor de primire turistică, cu exceptia persoanelor care efectueaza deplasări in interes profesional, organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, a spectacolelor şi/sau concertelor, organizarea pieţelor pentru produse nealimentare, a târgurilor, oboarelor, iarmaroacelor si pieţelor de vechituri.

De asemenea, oficierea slujbelor religioase se va putea face doar în exteriorul clădirilor, cu excepţia celor la care participă doar personalul bisericesc. Pentru evenimentele organizate în exterior se va respecta norma de 4 mp /pesoană, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară.

Totodată, autorităţile instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţii publice închise şi deschise şi suspendarea cursurilor în sistem „faţă în faţă” pentru elevii/preşcolarii tuturor unitatilor de învaţământ din aceste localităţi.

„Se permite tranzitarea localităţilor Zalău, Jibou şi Cehu Silvaniei de către persoanele care nu au domiciliul pe raza acesteia, fiind interzisă oprirea în localitate”, se mai arată în decizie.

Cluj: Municipiul Gherla intră în carantină după ce rata de infectare cu noul coronavirus se apropie de 9 la mia de locuitori. Măsura, valabilă de joi
Prefectului judeţului Cluj, Mircea Abrudean, a anunţat carantinarea municipiului Gherla, unde rata de infectare cu noul coronavirus se apropie de 9 la mia de locuitori, precizând că măsura intră în vigoare în 5 noiembrie şi este valabilă cel puţin două săptămâni.

Mircea Abrudean a prezentat, marţi seara, incidenţa infectărilor în mai multe localităţi din judeţ. „Rata incidenţei este de 5,08 pe judeţ, lucru care ne pune în situaţia de a mai lua câteva măsuri de restricţionare. Avem 33 de unităţi administrativ-teritoriale care au o incidenţă de peste 3/1.000 de locuitori, 27 între 1,5 şi 3 şi 21 între 0 şi 1,5. La nivel de municipii rata incidenţei este următoarea: Cluj-Napoca este la 5,97, Dejul este la 7,46, în scădere faţă de ieri, Gherla este la 8,44, în creştere faţă de ieri, Turda este 3,09 în creştere faţă de ieri, Câmpia Turzii este la 5, în creştere faţă de ieri, Huedin este la 4,05 în scădere faţă de ieri şi la nivel de UAT-uri observăm la unele o scădere uşoară, altele o creştere. La nivelul celor două localităţi carantinate, Sic şi Săvădisla, avem o scădere a incidenţei, la Săvădisla în momentul de faţă suntem la 5,33 rata, la Sic încă este 13,08, e o comună mult mai mică”, a afirmat prefectul judeţului Cluj.