Revelionul TVR, caracterizat drept „grotesc”. Iohannis, interpretat spunând: „În 2021, tre’ să fii tare bou să mai stai închis în casă!” VIDEO

Dorina Rusu, membră în Consiliul Naţional al Audiovizualului, acuză TVR că a transmis un „spectacol grotesc“ de Revelion şi că a instigat la nerespectarea regulilor de protecţie anti-coronavirus. Spectacolul TVR din seara dintre ani a conţinut momente vulgare şi ironii la adresa autorităţilor şi a celor care respectă măsurile anti-COVID. Emisiunea a fost urmărită de peste jumătate de milion de români. Dorina Rusu, membră CNA, a afirmat într-un comunicat de sâmbătă, 2 ianuarie, că „în noaptea de Revelion, televiziunea publică a dat un spectacol grotesc, care a încălcat nu numai legile bunului-gust şi pe cele ale bunului-simţ, ci şi legislaţia audiovizualului“.

   

În noaptea dintre ani, de la ora 23:00, timp de aproape două ore, TVR a derulat o emisiune „Revelion la mine acas” cu Mugur Mihăescu şi Radu Pietreanu, filmată în barul lui Mugur din Centrul Vechi.

În emisiune s-au mai aflat Dan Bittman, actorul George Tănase, dar şi câtva prezenţe feminine. Bittman şi Mihăescu sunt două dintre cele mai cunoscute persoane publice din România care în ultima perioadă s-au manifestat public împotriva măsurilor luate de autorităţi.

Emisiunea a debutat cu o melodie-parodie la adresa lui Marcel Vela, Raed Arafat şi Klaus Iohannis.

Spectacolul a continuat cu personajele din Vacanţa Mare, Leana şi Costel, care au avut dialoguri pline de violenţă şi insigatoare la consumul de alcool. „Când mă baţi cu lanţul de la câine să dai cu partea cu câinele, nu cu partea cu coteţul”, „Vreau tone de beutură să ne daţi, cisterne de beutură, trenuri marfare cu beutură. Mi se usucă gura. Dacă nu ne daţi beutură stăm ca idioţii şi nu spunem nicio glumă! Daţi-ne beutură!”, striga Leana, jucată de Mihăescu.

Guvernatorul Băncii Naţionale Mugur Isărescu a fost şi el parodiat, în faţa instituţiei pe care o reprezintă: „Sunt liber, dar fac Revelionu aicea. Am ieşit la o ţigară, dar am uitat cheile înăuntru. Nici codul nu funcţionează că-l am înăuntru pe Bill Gates şi ăsta când se îmbată schimbă codul.” Întrebat cum are de gând totuşi să intre în clădire, personajul ce-l interpretează pe Isărescu replică: Pe horn, ca Moş Crăciun. Ca să ajung acolo o să fac o scară din bani.”

Radu Pietreanu a contribuit cu glume despre ”şmecheria” oltenilor: „De Revelion oltenii taie porcul. De Crăciun l-au tăiat pe al vecinului”. Apoi a interpretat o piesă care suna astfel: „Am o dilemă foarte stresantă să-mi iau nevastă, să-mi iau amantă. Dacă vin la dânsa beat se bucură că-s bun la pat. Amanta nu mă face prost. Amanta e ca şi sclava mea”.

Aproape de miezul nopţii, Mihăescu a intervenit: „Doamnelor şi domnilor, breaking news! Nici în noaptea de Anul Nou nu suntem lăsaţi, de la Cotroceni vorbeşte ăla. Ştiţi voi…”. Rolul preşedintelui Klaus Iohannis a fost jucat de actorul George Tănase.

Conform paginademedia.ro, contractul dintre TVR şi Vacanţa Mare ajunge la aproximativ 50.000 de euro: „Este vorba de mai multe contracte, încheiate separat, la începutul lunii decembrie, cu Mugur Mihăescu, cu Radu Pietreanu şi cu firma lor de producţie, R&M Production“. Contactat de paginademedia.ro, Mugur Mihăescu a declarat că propunerea pentru Revelion a venit de la TVR şi a recunoscut că programul a fost filmat în pubul lui din Centrul Vechi, St Patrick. „A fost o negociere, cât am considerat că este valoarea noastră pe piaţă“, a spus Mugur Mihăescu.