RESPECT! Povestea inspirationala a elevului admins primul la Academia Fortelor Aeriene! Invata cand mergea cu vitele la pascut! Acum devine controlor aerian!

Copii ca el sunt viitorul tarii noastre si merita sa-l facem celebru. Cati dintre copiii de astazi mai au o asemenea ambitie si ajung la astfel de rezultate?

   

Flavius Toarga este unul dintre elevii cu care Romania ar trebui sa se mandreasca si despre care ar trebui sa auzim mai des la televizor si sa citim pe internet.

Flavius este un absolvent al Colegiului National Militar “Mihai Viteazul” din Alba Iulia care a fost admis pe primul loc, cu cea mai mare medie la sectia de “cotrolor aerian” la Academia Fortelor Aeriene din Brasov. Flavius a fost admis cu nota 10 la examen si media finala 9,99, iar reprezentantii Ministerului Apararii Nationale l-au felicitat pe pusti.

Pustiul a crescut intr-un sat din judetul Mehedinti intr-o familie modesta iar acum el recunoaste ca a invatat mai mult singur, chiar si cand mergea cu vitele la pascut.

”În mare parte am învățat singur, dar am primit și ajutor de la un domn profesor, m-a sprijinit. Sincer, nu ma așteptam să am cea ma mare notă, dar mă așteptam, oarecum să intru, pentru că m-am pregătit pe tot parcursul anului pentru admitere. Visul meu este să ajung un controlor foarte bun, să fiu printre cei mai buni. Este și o responsabilitate foarte mare, este vorba despre viața oamenilor, dar eu sper să fie bine și o să mă descurc, pentru că dacă îți dorești un lucru, cu siguranță vei fi bun.”, a spus Flavius Toargă.

Familia din care provine Flavius este una modestă. Tatăl este șofer la o firmă de transport, iar mama nu lucrează. Femeia nu se ferește să spună că îl trimitea pe fiul său cu animalele la păscut.

”De fiecare dată când pleacă la școală, suferim ca părinți. Aici mergea cu vitele, cu cartea în mână. Îl trimiteam cu vitele, pe aici, pe aproape și își lua și cartea cu el.”, a povestit cu lacrimi în ochi, mama lui Flavius, Maria Toader.