Replica unui şofer care a depăşit în curbă, iar maşina din contrasens a evitat tragedia miraculos: „Da, îl omoram pe ăla, şi ce? Am asigurare, mă p.. pe el!“

O filmare făcută de un şofer care circula pe DN 17, în zona Frasin, din judeţul Suceava, demonstrează cât de uşor poţi să mori pe şoselele din România fără să faci vreo greşeală la volan. În înregistrarea video se vede cum un şofer inconştient face o depăşire neregulamentară, într-o curbă fără vizibilitate, şi este cât pe ce să se izbească într-o altă maşină, care circula regulamentar.

   

Şoferul inconştient a fost filmat pe 31 octombrie 2019 pe drumul care leagă Bucovina de Ardeal, în zona oraşului Frasin, din judeţul Suceava. În înregistrarea publicată pe YouTube se vede cum autoturismul Mercedes, cu numărul SV-84-AEB, se angajează în depăşirea unui autotren, care circula cu aproximativ 70 de km/oră, într-o zonă în care ar trebui să se circule, potrivit indicatoarelor rutiere, cu doar 50 de km/oră.

Şoferul de pe Mercedes nu mai avea răbdare să stea în spatele tirului şi, la un moment dat, se angajează în depăşire, într-o curbă cu vizibilitate extrem de redusă. Şoferul inconştient nu a văzut că din faţă venea un alt autorturism. Conducătorul maşinii care circula regulamentar a tras de volan până a ajuns pe acostamentul drumului, reuşind astfel să evite impactul, care putea fi fatal.


Culmea este că şoferul care a fost la un pas să provoace o nenorocire s-a arătat revoltat, într-o discuţie prin staţie purtată cu ceilalţi parteneri din trafic, pentru că cel care se deplasa regulamentar nu i-ar fi făcut loc să treacă.

În timpul discuţiei, acelaşi şofer îl ameninţă cu bătaia pe un alt conducător auto care încearcă să-l conştietizeze că a făcut o manevră extrem de periculoasă. În replică, cel care era să provoace tragedia spune că dacă ar fi omorât un om, n-are importanţă, că are asigurare la maşină.

Bărbatul a fost admonestat de ceilalţi şoferi prin staţia radio după ce s-a plâns că şoferul TIR-ului nu l-ar fi lăsat să-l depăşească.

„Omule, tu eşti sănătos la cap? În curbă la dreapta, pe linie continuă tu te-ai băgat în depăşire şi el nu te-a lăsat?”, l-a întrebat şoferul care a filmat întreaga scenă. „Îţi trebuie şi oleacă de minte în bostanul acela”, a spus un alt şofer.

Acesta a fost momentul în care şoferul Mercedesului a trecut la ameninţări: „Vorbeşte frumos că eu ştiu care eşti tu. Ai grijă! Vezi poate te parchezi înainte de Suceava şi ţi-o iei în gură.” „Îl omoram pe ăla, care-i poroblema? Am asigurare”

Oficialii Poliţiei Suceava susţin că nu pot interveni în acest caz. „Conform legislaţiei rutiere, contravenţie la regimul rutier se constată doar în mod direct de către poliţistul rutier sau cu aviz de poliţie rutieră, iar mijloacele de probă sunt preluate doar prin mijloace tehnice omologate. Astfel că, în acest caz, abaterea rutieră săvârşită poate rămâne nepedepsită”, a declarat Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.