Referendum. Pozitia Bisericii fata de casatoriile intre persoanele de acelasi sex

Ce spun reprezentantii BOR despre referendumul privind redefinirea familiei.

   

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, face apel printr-o declaratie de presa, prin care ii cheama sa participe la referendumul pentru redefinirea familiei in Constitutie „pe toti cei ce au constiinta ca familia se bazeaza doar pe casatoria dintre un barbat si o femeie”.

„Aceasta chemare a Bisericii si a crestinilor constienti de valoarea invataturilor lui Dumnezeu ne indeamna pe noi sa va chemam pe 6 si 7 octombrie la Referendumul pentru familie. (…) Ne pare rau ca multi au deviat de la acest adevar fundamental si considera ca familia poate fi inteleasa si altfel. Nicidecum nu poate fi familie o insotire a doua persoane de acelasi sex, intrucat acest pacat este combatut de insusi Mantuitorul Hristos, de Sfintii Apostoli”, a declarat IPS Teodosie.

Inaltul prelat constantean sutine ca oamenii isi fac „datoria fata de Dumnezeu, fata de Biserica, fata de neam si fata de tara” numai daca aleg sa martuiseasca ‘adevarul despre familie’.

„Va chemam pe 6 si 7 octombrie sa aparam familia alcatuita din barbat si femeie si aceasta chemare este o datorie sfanta la care va indemnam sa veniti. (….) Cred ca orice om cu constiinta treaza intelege ce este adevarat si ce este minciuna, ce este bun si ce este rau, ce este lumina si ce este intuneric”, a incheiat IPS Teodosie.