Record de frig la Bâlea Lac. Cea mai scăzută temperatură din ultimii 35 de ani

Record de temperatură scăzută la Bâlea Lac. Termometrele au înregistrat -21,5 grade Celsius. Este minima istorică înregistrată în cursul nopții de duminică spre luni, 18 ianuarie, la peste 2.000 de metri altitudine.

   

Record de temperatură scăzută la Bâlea Lac
A fost înregistrat un record de temperatură scăzută la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine. Anunțul a făcut de către purtătorul de cuvânt al Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud de la Sibiu.

„Temperatura minimă a fost azi-noapte minus 21 cu 5 grade, la Balea Lac, (anterior – n.r.) am avut minus 19 cu 6 în 1986”, a explicat Narcisa Milian.

Potrivit Narcisei Milian, acesta este singurul record de temperatură negativă înregistrat în cursul nopții de duminică spre luni, din județul Sibiu.

În zona turistică Bâlea Lac se înregistrează luni, 18 ianuarie 2021, și cel mai mare strat de zăpadă din județul Sibiu, mai exact de 203 centimetri.

Informare meteorologică de ger
Până pe data de 20 ianuarie, la ora 10.00 este în vigoare o informare meteorologică de nopți și dimineți geroase. În intervalul menționat vremea va fi deosebit de rece, iar pe parcursul nopților și al dimineților va fi ger, la început în nord-vest, nord-est și centru, apoi și în celelalte regiuni.