Rareș Bogdan s-a dezlănțuit: „În România pieri cu zile dacă n-ai pile!”

Europarlamentarul Rareș Bogdan (PNL) a acuzat PSD că a dirijat banii din sistemul public de sănătate către grupurile de interese din jurul său, iar acest lucru i-a determinat pe medici să plece din țară.

   

Liderul PNL susține că problema sistemului de sănătate publică nu este salarizarea ci subfinanțarea din cauza sifonării banilor publici către grupuri de interese. În opinia lui Rareș Bogdan, acesta este motivul pentru care pacienții mor cu zile în spitale, dacă nu au pile și bani

„Aha, deci n-au rupt ușile să vină după ce au încercat bolșevicii să-i cumpere cu salarii mai mari? Înghițiți asta, pesediștulor, că e opera voastră! Problema nu era salarizarea, ci sistemul mizerabil, subfinanțat. Subfinanțat și deoarece banii au fost dirijați către grupuri fiduciare de interese.

În România mori cu zile dacă n-ai pile, n-ai bani și curajul să te lupți cu Inerția. Descoperi (întâmplător) o boală care se poate trata, însă din cauza sistemului mai capeți câteva”, a arătat Rareș Bogdan în postarea sa.

Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie a dat publicității o statistică privind accesul cetățenilor români la servicii oferite de medicii de familie.

Potrivit acesteia, în 328 de localități (comune) nu există nici un medic de familie; 559.611 de locuitori, adică 2,52% din populația României, nu au medic de familie în comuna în care locuiesc; din 1414 de localități (comune și orașe) lipsesc 2187 de medici de familie; doar 1496 de localități din România (47%) au suficienți medici de familie; 271 de localități au mai mulți medici de familie decât este necesar pentru populația existentă. Cel mai mare excedent este în municipiul București, urmat de alte centre universitare.