PSD o protejează pe Carmen Dan. Nu va fi audiată în Parlament

Carmen Dan nu va veni în Parlament, să dea explicaţii în legătură cu intervenţia jandarmilor la protestul din 10 august. Potrivit unor surse, reprezentanţii PSD nu îi vor trimite o invitaţie, aşa cum a decis ieri conducerea comisiei de Apărare, într-o şedinţă informală. O decizie privind chemarea ministrului de Interne va fi luată abia săptămâna viitoare, într-o altă şedinţă a comisiei.

   

Solicitarea Opoziţiei de a fi invitată Carmen Dan în Parlament ar fi trebuit discutată ieri, în şedinţa comisiei de Apărare. Nu a fost posibil însă din lipsă de cvorum.
Ulterior, reprezentanţii Puterii şi ai Opoziţiei s-au retras în biroul preşedintelui Comisiei de Apărare. De acolo, liberalii au ieşit şi au anunţat că s-a decis ca ministrul de Interne să fie audiată, marţi.

Deputatul PNL, Ovidiu Raeţchi, a declarat, luni, că liberalii vor cere audierea ministrului de Interne, Carmen Dan, şi a şefului Jandarmeriei, Sebastian Cocoş, în Comisiile pentru apărare ale Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru a afla cine sunt vinovaţii pentru violenţele de la mitingul de pe 10 august din Piaţa Victoriei.

Am discutat cu colegul meu din USR şi vom solicita chiar astăzi o întâlnire a Biroului de conducere al Comisiei şi emiterea de invitaţii pentru şedinţa de mâine, pentru conducerea MAI, doamna Carmen Dan, pentru secretarii de stat care au în coordonare domeniul Jandarmeriei şi domeniul intervenţiilor de urgenţă de tip ISU, tot ce înseamnă conducerea Jandarmeriei, Broigada specială şi de asemenea, sigurm, mâine e greu dar în perspectiva unei alte întâlniri, manifestanţi care au devenit victime ale violenţelor şi care trebuie să îşi povestească experienţele în faţa Parlamentului”, a spus Raeţchi, vicepreşedinte al Comisiei pentru apărare a Camerei Deputaţilor.