Proprietarii de apartamente din Capitală au luat-o razna. Garsonieră de închiriat cu taxă specială pentru animale

Proprietara unei garsoniere din București, zona Chibrit, a reușit să stârnească controverse pe un grup de Facebook, unde oamenii își caută chirii care acceptă animale de companie.

   

Concret, femeia spune în anunț că spațiul este destinat unei fete, dar sunt acceptați băieții și animalele. „Garsoniera este recomandata pentru o studenta sau o tanara salariata, fiind decorata intr-un stil destul de feminin. Bineinteles, nu este obligatoriu, cum bine se stie faptul ca gusturile nu se discuta ?.

De asemenea in garsoniera sunt binevenite animalutele cuminti si dragalase, deoarece exista avantajul de a avea un parculet mare, chiar in fata blocului, unde va avea multi parteneri de joaca”, scrie proprietara.

Taxă specială pentru animalul de companie
Deși, așa cum vedeți mai sus, proprietarei pare să îi placă animalele, atunci când vine vorba de bani, lucrurile se schimbă la 180 de grade. „Pretul este de 250€/luna(1200lei) in cazul in care NU exista animal de companie. Pentru animal de companie se vor percepe 50€ in plus/luna, astfel incat pretul final este de 300€/luna(1440 lei)”.

Anunțul a adunat în mai puțin de 24 de ore așa de multe comentarii negative încât administratorului grupului de Facebook „Chirii Pet Friendly” a fost nevoit să le închidă.

În București, pandemia a mai redus din prețurile chiriilor, dar oferta este încă mult deasupra cererii. Mai ales că anul acesta, cursurile universitare se țin mai mult online, adică nu e nevoie de prezența fizică a studenților. Toamna aducea de regulă și explozia prețurilor la chirii, dar 2020 e un an atipic.

Zona Kiseleff-Aviatorilor sau Herăstrău-Nordului, prețurile sunt semnificativ mai mari decât în alte regiuni datorită densității mici de locuințe, dar și a proximității față de locul de muncă. Cele mai reduse chirii în București se găsesc în zonele Dristor-Vitan, Berceni, Rahova sau Crângași. Densitatea locuințelor acolo este foarte mare, chiar dacă depășește infim cererea.