Programul Rabla primește o suplimentare de buget

Programul Rabla 2018 a primit o suplimentare a bugetului în această săptămână.

   

Vorbim despre încă 200 de milioane de lei, ceea ce înseamnă aproape 30.000 de tichete. Autoritățile au precizat că acestea vor fi disponibile începând cu această săptămână, dar nu au specificat o dată de la care vor fi introduse în sistem.
Prima de casare oferită în Programul Rabla 2018 este de 6.500 de lei și este primită după casarea unui autovehicul mai vechi de opt ani care era deja înmatriculat în România. Cei care cumpără o mașină nouă cu emisii de sub 100 de grame CO2 pe kilometru primesc un eco-bonus de 1.000 de lei.

Din punctul de vedere al bugetului, este cea mai mare suplimentare a programului de înnoire a parcului auto din România. În această vară, programul Rabla Plus a primit și el o suplimentare a bugetului, în speranța motivării cetățenilor să achiziționeze automobile ecologice.

Tot Ministerul Mediului a anunțat că luna octombrie ne va aduce debutul unui program de instalare a punctelor de încărcare pentru vehicule electric pe autostrăzile și drumurile naționale ale țării, titrează Agerpres. Din păcate, reprezentanții ministerului nu au precizat unde vor fi poziționate acestea, cât de multe vor fi și ce standarde de încărcare vor utiliza noile stații.