Prognoza meteo: Vine o toamnă rece şi ploioasă. Ce regiuni vor fi cele mai afectate, când se schimbă vremea

Ne mai bucurăm de vremea bună câteva zile, pentru că din 21 septembrie se răcoreşte, iar ploile pun stăpânire pe toate regiunile. Astfel, în ultima săptămână din septembrie, toamna se instalează confortabil în România. În regiunile centrale şi nordice, maximele se anunţă uşor mai coborâte decât normalul perioadei.

   

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), duminică, 13 septembrie, vremea va fi predominant frumoasă şi caldă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza la munte, unde izolat se vor semnala ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări, ziua, pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 şi 31 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 şi 21 de grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

În Bucureşti, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 15…16 grade, uşor mai scăzută la periferie.

Şi luni, vom avea parte de vreme însorită. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza la munte, unde cu totul izolat vor fi condiţii pentru ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în regiunile sud-estice. Meteorologii au anunţat că temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 şi 31 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 şi 21 de grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

În Capitală, temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 17…18 grade, uşor mai scăzută la periferie.

ANM a publicat estimările meteorologice pentru intervalul 14 septembrie – 12 octombrie 2020:

Săptămâna 14.09.2020 – 21.09.2020
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii ţări, dar cu o abatere termică pozitivă uşor mai accentuată în regiunile vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 21.09.2020 – 28.09.2020
Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări, posibil uşor mai coborâte în regiunile centrale şi nordice. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii ţări.

Săptămâna 28.09.2020 – 05.10.2020
Temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

Săptămâna 05.10.2020 – 12.10.2020
Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice acestei săptămâni, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi în general deficitare.