PROGNOZA METEO. Ger şi ninsori în toată ţara. Cât va dura frigul

Ger şi ninsori anunţă meteorologii, începând de duminică. Vremea se răceşte şi va chiar ger, iar ninsorile vor cădea în toată ţara, cu intensităţi doferite. În Bucureşti se va depune un strat de până la 10 centimetri.

   

LUNI

IN TARA
Vremea va fi rece, îndeosebi pe parcursul nopţii când va fi ger în majoritatea zonelor; temperaturile maxime se vor încadra între -7 şi 2 grade, iar cele minime de marţi dimineaţa se vor situa în general între -17 şi -6 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri, în special în prima parte a intervalului, în jumãtatea de est a ţãrii unde trecãtor va ninge slab.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte, în Moldova, Bãrãgan şi Dobrogea. Izolat zãpada va fi spulberatã. Spre dimineaţã, pe spaţii restrânse va fi ceaţã cu depunere de chiciurã.

BUCURESTI
Vremea va fi rece. Cerul va avea înnorãri pe parcursul zilei când trecãtor va mai ninge slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul a 0 grade, iar cea minimã va fi de -7 grade, mai scãzutã în zona preorãşeneascã, spre -10 grade.

MARTI

IN TARA
Vremea se va menţine rece, geroasã dimineaţa îndeosebi în regiunile intracarpatice, iar noaptea pe arii restrânse în centru, sud şi în est. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în a doua parte a intervalului în vestul, nordul şi în centrul ţãrii, unde local va ninge. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte şi în regiunile vestice.

Temperaturile maxime se vor încadra între -9 şi 0 grade, iar cele minime între -11 şi -1 grad, mai scãzute în depresiuni. Noaptea, în sudul şi estul teritoriului vor fi condiţii de ceaţã cu depunere de chiciurã.

BUCURESTI
Vremea va fi în continuare rece, mai ales dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de -1…0 grade, iar cea minimã de -9…-7 grade, posibil mai scãzutã în zona preorãşeneascã. Spre sfârşitul intervalului vor fi condiţii de ceaţã cu depunere de chiciurã.

TENDINTE

MIERCURI

Valorile termice vor fi în creştere şi se vor apropia de cele normale specifice perioadei. Înnorãrile se vor extinde în toate zonele ţãrii şi pe arii relativ extinse vor fi precipitaţii predominant sub formã de ninsoare, ziua mai ales în jumãtatea de vest, iar noaptea şi în rest. Izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte, în sud-est şi izolat în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 şi 6 grade, iar cele minime între -8 grade în depresiuni şi 2…3 grade pe litoral.

JOI – SAMBATA
Regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale pentru a doua decadã a lunii ianuarie. Precipitaţiile (predominant ninsori) vor fi mai frecvente în regiunile intracarpatice.