Prognoza ANM weekend 5-6 decembrie. Cum va fi vremea de Moș Nicolae

Să ne așteptăm la temperaturi de primăvară în acest weekend de Moș Nicolae! Termometrele vor arăta chiar și 15 grade cu plus. Vezi prognoza ANM pentru 5-6 decembrie, află cum va fi vremea în acest weekend.

   

Sâmbătă, 5 decembrie, vremea va continua să se încălzească. Astfel, în regiunile din interiorul arcului carpatic se vor înregistra temperaturi pe timp de zi mai ridicate decât în mod normal pentru prima decadă a lunii decembrie.

În sudul, estul şi sud-estul ţării vremea va fi în general închisă şi local va ploua, iar în zona montană aferentă precipitaţiile vor fi mixte.

În restul teritoriului cerul va fi variabil şi doar pe alocuri va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în sudul Banatului şi pe crestele Carpaţilor Meridionali, dar trecător şi în restul zonelor.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 6 şi 12 grade, iar cele minime, preponderent pozitive vor fi cuprinse între 0 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi până spre 10 grade pe litoral. Mai ales la începutul intervalului, local va fi ceaţă.

În Capitală, meteorologii anunţă valori termice care se vor situa uşor peste cele normale la această dată. Nebulozitate de plafon jos va persista pe tot parcursul intervalului şi va fi ceaţă, asociată trecător cu ploaie slabă sau burniţă. Vântul va sufla slab, până la moderat ziua.

Temperatura maximă va fi în jur de 8 grade, iar cea minimă de 4…6 grade.

De vreme caldă vom avea parte şi duminică, dar şi luni, 7 decembrie, pentru că de marţi se va răci, în special în regiunile extracarpatice. Trecător, în est şi sud-est vor mai fi precipitaţii slabe, iar spre sfârşitul zilei, probabilitatea de apariţie va creşte şi în restul teritoriului.