Profesorii i-au spus că nu are niciun viitor. 23 de ani mai târziu acest om a reuşit să schimbe lumea

Thomas Alva Edison s-a născut la 11 februarie 1847 în Milan, Ohio. În 1854, când ajunsese la vârsta de 7 ani, familia s-a mutat la Port Huron, Michigan, unde Edison a petrecut restul copilăriei sale. Acesta a mers la şcoală o scurtă perioadă de timp datorită faptului că fiind un copil hiperactiv, a fost cu greu acceptat în colectivitate.

   

Acest lucru nu a ştirbit cu nimic din inteligenţa lui de geniu, care i-a adus recunoaşterea mult mai târziu. Ceea nu a ştiut nimeni, nici măcar Thomas, a fost faptul că mama lui a jucat rolul cel mai important în educaţia sa.
O scrisoare simplă, însă care cuprindea în rândurile ei un mesaj tulburător, i-a fost înmânată mamei sale, Nancy Edison, într-una din zile chiar de fiul ei care tocmai se întorsese de la şcoală. Scrisoarea spunea destul de explicit că Thomas Edison ar fi avut probleme psihice şi nu se putea adapta colectivului de elevi. Vizibil emoţionată, mama lui a încercat să-i dea încredere fiului său, distorsionând la 180 de grade conţinutul scrisorii.

Mama lui a devenit din acel moment cel mai bun profesor, educându-l pe fiul ei acasă. Astfel acesta a învăţat să iubească lectura, un obicei pe care l-a păstrat pentru tot restul vieţii sale.

De asemenea, îi plăcea să facă experimente în subsolul casei, iar acest lucru şi-a văzut roadele mai târziu în marile lui invenţii.

Când a împlinit 23 de ani, Thomas Edison s-a întors în casa părintească pentru a recupera câteva din amintirile familiei.

Din întâmplare a descoperit şi scrisoarea primită de mama lui şi a citit adevăratul text. Cu lacrimi în ochi şi-a adus aminte de femeia care i-a dat viaţă şi de toate învăţămintele pe care le-a primit din partea ei.

Datorită devotamentului mamei, Thomas Alva Edison a devenit cel mai mare geniu al epocii sale. Invenţiile sale au schimbat cursul întregii lumi, el fiind cunoscut ca „omul care a adus lumina”!