Profesor universitar din Sibiu, filmat de studenţi în timp ce naviga pe site-uri erotice: “Voi formula plângere penală”

Nicolae Balteș, profesor în cadrul Facultății de Științe Economice a Universității “Lucian Blaga” din Sibiu, a fost filmat de studenți în timp ce se uita la diferite anunțuri deocheate publicate de prostituate pe unele site-uri. Scenele au fost surprinse în timpul unui curs online, la care participau 42 de studenți.

Loading...

Nicolae Balteș, filmat de studenţi în timp ce naviga pe site-uri cu anunțuri deocheate de la prostituate
Potrivit unor studenți, la un moment dat, în timpul cursului online, profesorul universitar Nicolae Balteș a început să navigheze pe un site care promovează anunțurile unor prostituate, omițând că are ecranul partajat cu 42 de cursanți.

“A uitat să-și oprească share-screen-ul și toată clasa a văzut că se uită, frumos, după…” este explicația unui filmuleț distribuit în mediul online și în care sunt redate imagini de la cursul dascălului în vârstă de 61 de ani, relatează jurnaliștii de la turnulsfatului.ro.

Contactat telefonic, profesorul universitar Nicolae Balteș a subliniat că ar fi vorba, de fapt, despre un atac informatic. Mai mult, el este decis să meargă la poliție și să ceară socoteală celor care l-au defăimat.

“Am aflat și eu în cursul zilei de astăzi că ar exista un filmuleț. Deocamdată nu știu și nu pot să comentez condițiile în care a apărut. Știu doar că directorul departamentului Informatică Marketing al ULBS ne-a informat că au existat mai multe tentative din afară de a ataca mail-ul @ulbs.ro. Mai multe amănunte nu am. Voi contacta avocatul pentru a formula plângere penală”, a declarat angajatul de la Facultatea de Științe Economice a Universității “Lucian Blaga” din Sibiu, potrivit sursei citată mai sus.

Loading...

Intr-un interviu acordat publicației turnulsfatului.ro, reprezentanții instituției academice unde este angajat profesorul Nicolae Balteș au afirmat următoarele: “Universitatea «Lucian Blaga» din Sibiu dezaprobă orice atitudine neconformă cu statul și conduita universitară. În cazul particular semnalat de dumneavoastră, vom analiza situația și vom dispune măsurile care se impun, în conformitate cu regulamentele și etica Cartei ULBS”.

Profesorul universitar Nicolae Balteș – biografie
Conform informațiilor din CV-ului său, Nicolae Balteș a devenit conducător de doctorat în domeniul Finanțe în 2010, iar după trei an, a ajuns și membru al Comisiei de analiză a contestațiilor împotriva deciziilor emise de Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare.

Fost director economic al Bumbacul SA, din Cisnădie, după Revoluție, Nicolae Balteș a ocupat funcția de lector universitar din 1992, din 2000 devenind profesor universitar. Timp de aproape zece ani (1997 – 2006), el a fost președintele Corpului experților contabili și contabililor autorizați din România, filiala Sibiu.