Produse expirate de aproape un an, găsite într-un hipermarket din Timișoara

Produse expirate de aproape un an, găsite într-un hipermarket din Timișoara. Descoperirea a fost făcută zilele trecute de către un activist al societății civile din municipiu, cunoscut mai ales pentru lupta sa împotriva hoților de buzunare.

   

Cristi Brâncovan, un reprezentant activ al societății civile, a postat pe rețeaua de socializare Facebook imagini surprinse într-un hipermarket din Timișoara, în care arată că a găsit în rafturile magazinului produse cu termenul de valabilitate expirat de aproape un an.


“Produse expirate de aproape un an găsite într-un hipermarket din Timișoara. Căscați ochii la termenele de valabilitate ale produselor înainte de a le consuma, mai ales dacă, din grabă, nu sunteți atenți atunci când le cumpărați!”, a scris Brâncovan pe rețeaua de socializare.

Timișoreanul spune că a găsit pateu de pasăre la tub, care avea trecut ca termen de expirare al produsului data de 9.07.2017, adică era expirat de aproape un an.

Brâncovan a precizat că a găsit 14 bucăți din produsul respectiv cu același termen de valabilitate expirat și că magazinul respectiv are “o problemă la recepția mărfii”.

La rândul său, angajata hipermarketului a recunoscut că există o problemă de la recepție.

“E o problemă de recepție, este clar, pentru că stocul nu avea cum să rămână. A venit furnizorul și le-a dat direct. A trecut de recepție”, a explicat angajata, care a spus că își cere scuze pentru situația creată și și-a anunțat superiorul direct despre problema constatată.

Brâncovan a declarat ulterior că a cumpărat unul din produsele respective și cu bonul fiscal și cu produsul respectiv a mers la Oficiul Județean pentru Protecția Consumatorului a doua zi de la momentul descoperirii făcute, timp în care l-a ținut în frigider.