Primele imagini Institutul Matei Balș devastat de incendiu! Pereții exteriori sunt carbonizați

Au apărut primele imagini cu pavilionul care a ars de la Institutul Matei Balș, imediat după ce incendiul de proporții a fost oprit.

   

Primele imagini Institutul Matei Balș după ce a ars
Din primele imagini cu clădirea afectată se poate observa pavlionul care a luat foc. Pereții exteriori sunt carbonizați, dar și cele patru saloane care au fost cuprinse de flăcări. Sunt geamuri sparte și lucruri distruse, însă planul roșu de intervenție a dat roade, fiindă incendiul a fost oprit într-un timp foarte scurt.

În pavilionul care a ars se aflau patru pacienție care erau intubați. Trei dintre ei au murit carbonizați în timpul incediului, iar pentru al patrulea pacient s-au încercat metodele de resuscitare, însă din păcate nu a putut fi salvat, potrivit Digi24.


Din primele informații, incediu a izbucnit, vineri dimineață, în jurul orei 5.00, la Institutul „Matei Balș” din Capitală, iar 102 pacienți cu COVID-19 au fost evacuați. Toți pacienții evacuați au fost transferați fie în alte pavilioane de la Matei Balș, fie la alte spitale din București, a precizat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Patru pacienţi au fost deja transferaţi la Institutul “Marius Nasta” din Capitală, a informat managerul unităţii medicale, Beatrice Mahler.