Prima zi de amenzi usturător de mari pentru condus cu telefonul în mână. Şoferii, total neimpresionaţi

Prima zi fără telefon în trafic a adus deja primele amenzi usturătoare! Mai mulţi şoferi au fost sancţionaţi cu peste 800 de lei pentru că au dat mesaje sau au intrat pe Facebook la volan.

   

Vizaţi de noile reguli rutiere sunt şi bicicliştii, motocicliştii sau cei care merg pe trotinete. Schimbările vin după campania iniţiată de Sonia Simionov – “Stop live pe facebook la volan! Dă like vieţii”.

Amenzi usturătoare pentru vorbitul la telefon
Drumul Naţional 1, 9 dimineaţa. Conversaţia telefonică a unui şofer e întreruptă brusc de o amendă usturătoare. 870 de lei. Pentru că de astăzi telefonul la volan este complet interzis. Iar cine este prins, plăteşte sancţiuni de trei ori mai mari. Indiferent de scuza pe care o are.

Sofer amendat: “Mă sună o grămadă. Am o firmă de construcții și toată lumea te sună. Ce să mai, asta e, acum. Stai cu ochii pe telefon si din cauza asta se întamplă ce se întâmplă”

Şi nu este singurul. În doar câteva minute, alţi şoferi sunt prinşi cu mâna pe telefon.

Şi tot de astăzi, folosirea tabletei sau oricărui alt dispozitiv de înregistrare la volan reprezintă motiv de amendă. Iar dacă în acelaşi timp se încalcă şi alte reguli de circulaţie, precum trecerea de pe o bandă pe alta fără semnalizare, şoferul poate ajunge pieton pentru 30 de zile.

Insp. principal Ionuț Lepădatu, Serviciul Rutier Ilfov: “Desi am desfasurat campanii de informare prin mass media si in online, prin flyere in trafic, se pare ca nu toti conducatorii auto au inteles si au respectat normele rutiere care au intrat in vigoare”

Modificările îi vizează şi pe motocilişti, biciclişti, dar şi pe cei care folosesc trotineta. Dacă încalcă legea, plătesc aceleaşi amenzi ca în cazul şoferilor.