Povestea tragică a tinerei din Vrancea, aflată în Anglia, bolnavă cancer în fază terminală, pentru care familia cere ajutor să o aducă acasă

”Încercăm să strângem suma de 10.000 euro pentru a ne putea aduce cumnata bolnavă de cancer în fază terminală, înapoi acasă, în Focșani”, ne-au transmis rudele Andreei Nițu-Tănase, tânăra în vârstă de doar 34 de ani a cărei ultimă dorință este aceea de a se întoarce acasă, în România, în sânul familiei, în brațele părinților pentru a-și trăi ultimele zile în casa în care a văzut lumina zilei.

   

Aripi pentru Andreea
Astăzi vom vorbi despre Andreea, o altă româncă plecată peste hotare, pentru un trai mai bun.

Iubirea unor tineri
Când suntem tineri visăm, dorim și sperăm. Așa a început povestea ei, o tânără studentă din apropriere de Focsani. Într-o vară frumoasă s-a îndrăgostit de un alt român stabilit în Italia. În 2009 au pornit împreună la drum, pe pământuri străine, sperând că vor face o familie, o viață mai frumoasă și mai bună, cum își doresc toți românii din diaspora.

Calea străinătății
După 8 ani în Italia, au hotărât să se mute în UK, pentru siguranță și pentru a reuși să-și întemeieze familia dorită. În acești 2 ani petrecuți în UK au stabilit detaliile pentru ziua în care și-au unit destinele în fața lui Dumnezeu și cum să-și construiască un cămin frumos, plin de fericire și bucurie.

Durerea unui diagnostic crunt
La 33 de ani, în mod normal, ar trebui să zâmbești vieții și ea să îți zâmbească oferindu-ți cele mai frumoase momente. Acele clipe pe care le transformi în amintiri de povestit la bătrânețe, copiilor și nepoților.

În ianuarie 2020, la numai 33 de ani, avea să fie diagnosticată cu cancer ovarian. Nedrept… Aici a început lupta ei pentru fiecare gură de aer. În ciuda intervenției chirurgicale, prin care i-a fost extirpat un ovar, Andreea nu a încetat să spere că destinul îi va pune la sân un copil, rod al iubirii dintre ea și bunul ei soț.

Dar viața nu este întotdeauna dreaptă și nu oferă mereu povești cu final fericit.

Andreei, nu doar că i-a răpit mișelesc ocazia de a deveni vreodată mamă pentru un prunc, dar îi fură și dreptul de a fi soție, fiică, prietenă, vecină, colegă… De fapt, îi fură tot, atât ei cât și oamenilor care o iubesc și prețuiesc.

A crezut într-o minune… Până în ziua în care, la un control medical, primește vestea care i-a ruinat fiecare vis pe care îl avea. Cancerul a recidivat! Nu mai era o formă lentă ci una agresivă care a necesitat intervenție chirurgicala urgentă.

S-a scos tot ce s-a putut, s-a făcut o histerectomie totală și s-a îndepărtat și anexa rămasă pe loc de la prima intervenție, a început chimioterapia, radioterapia și a luptat cu fiecare celulă din ea, pentru o șansă la viață. Din păcate, nu a fost suficient. Metastazele i-au invadat tot corpul firav… Viața își cere tributuri scumpe…

Andreea se află în Manchester, Anglia și ultima ei dorință este aceea de a se întoarce acasă, în România, în sânul familiei, în brațele părinților. Din cauza stării grave și a pandemiei în care ne aflăm, Andreea trebuie transportată cu ajutorul unei ambulanțe aeriene a cărui cost este mare.

Drumul spre casă

Acum este timpul să revină acasă, dar din păcate pentru ultimele clipe ale vieții. Pentru acest lucru avem nevoie de voi, români de pretutindeni.

Voi puteți transforma Imposibilul în Posibil ajutându-ne să strângem cei 10.000 € necesari. Orice suma conteaza.