Povestea lui ‘nea Gheorghe. Are picioarele amputate, iar soția lui e surdă. Ce i s-a întâmplat după ani de sărăcie cumplită. În doar 12 zile, viața lui s-a schimbat radical

Cu 12 zile în urmă, un român rămas fără picioare a fost descoperit, de oameni su suflet, într-o ”casă” aflată în pericol de prăbușire. Acum, prin eforturi susținute, bărbatul respectiv se poate bucura de o casă, în adevăratul înțeles al cuvântului, și de un cărucior cu rotile.

   

Povestea sa, de-a dreptul emoționantă, i-a sensibilizat pe internauți, iar cei care l-au ajutat să trăiască în ”normalitate” au postat și un mesaj sugestiv pe pagina de Facebook. Omul a trăit ani de-a rândul într-o sărăcie cumplită, neavând nici curent electric sau căldură. Mai mult, soția bărbatului are la rândul ei probleme medicale, fiind fără auz.

”Am reușit.

După ani de zile în care au trăit într-o sărăcie cumplită, în frig, fără lumină sau căldură, dintr-un om lipsit de demnitate cu picioarele amputate și resemnat cu viața lui mizeră, iar soția este fără auz, Astăzi, după 10 zile de muncă grea, i-am redat demnitatea, speranța și șansa la o viață mai bună! Asta datorită vouă, TU care citești aceste rânduri aici pe Casa Share, ai dăruit din puținul tău sau chiar un simplu Share și împreună i-am schimbat viața acestui om și soției lui care nu aude! The Jack mulțumim mult pentru susținere! Vă mulțumesc tututor și nu știu cum să vă transmit bucuria acestor bătrâni! Trimite un Sms la 8844 cu mesajul CASA și astfel ne puteți susține cu 2€/lunar să salvăm și alte suflete chinuite. Casa share schimbă vieți!❤️🇷🇴🏠”, a fost mesajul postat pe pagina de socializare.


Atunci când a fost descoperit, bărbatul se afla la limita subzistenței, iar viața lui era o dramă cotidiană.

”Cutremurător în ce condiții trăiesc acești bătrâni, în anul 2019 într-o țară Europeană! Bătrânul are picioarele amputate și merge în mâini, iar bătrâna este surdă!! Trăiesc într-o cociabă de pământ, unde abia te întorci înauntru!! Curent, apă nu au, iar mâncarea o fac la un ceaun pe niște pietre afară! Chiar și eu, care văd zilnic zeci de cazuri, am fost răvășit să văd în ce condiții de umilință și sărăcie trăiesc acești bătrâni!!😡😡😡= I-am întrebat: iarna ce faceți? Stăm și ne uităm pe geam că nu putem ieși afară!”, a fost mesajul inițial postat în mediul online.