Povestea eroului care a salvat doi tineri din apele mării

Povestea eroului care a salvat doi tineri din apele mării. Potrivit MAI un scafandru pompier la ISU-BIF a salvat doi tineri din apele mării în timp ce se afla cu iubita lui în vacanță în Bulgaria.

   

Povestea eroului care a salvat doi tineri din apele mării
Cornel Uța se îndrepte către hotel când a văzut două persoane care se aflau în pericol de înec. Cornel a intrat fără să stea pe gânduri pentru a-i salva pe cei doi, deși steagul roșu era ridicat și valurile erau mari. Victimele i-au mulțumit eroului scafandru-pompier.

„Eu și nepotul meu trăim datorită dumneavoastră. Și vreau să vă spun că atunci când ați pus mâna pe mine am simțit că Dumnezeu nu ne va lăsa acolo. Pentru noi sunteți Dumnezeu!”, a spus unul dintre cei salvați.

Eroul român din Bulgaria
Cornel nu a stat pe gânduri și a intrat pentru a-i salva pe cei doi care s-au aventurat în apă, în ciuda valurilor foarte mari.

„Mi-am zis că trebuie să rezist 2-3 minute pentru că sigur vor veni salvamarii după mine. Era vorba de acele minute vitale pentru a-i ține în viață pe cei doi. Am ajuns la ei relativ repede deși curenții erau foarte mari. M-a ajutat faptul că erau apropiați și am putut să intru pe sub ei și să-i apuc. Apoi ușor i-am luat pe piept și am împins spre mal, deși curenții ne trăgeau în larg. Cel tânăr era deja inconștient, dar am simțit că va trăi. La 10 metri de mal am simțit mâna unui salvamar care a ajuns la noi. Atunci am realizat că vom trăi toți trei. Ajuns la mal l-am asezat pe tânăr în poziția de siguranță și i-am dat primul ajutor”, a relatat Cornel.

MAI a postat pe pagina oficială de Facebook întreaga poveste, iar aceasta a adunat mii de comentarii cu felicitări și a fost redistribuită de peste 500 de ori.

Mesajul integral publicat de MAI:

„- Mihaela, băieții aia doi se îneacă. Ține tricoul că intru după ei, i-a spus Cornel prietenei lui.
Scafandru pompier la ISU-BIF, acesta se afla în Bulgaria împreună cu prietena lui pentru a sărbători 4 ani de când se cunosc.

Făcuse plajă toată ziua și se îndrepta spre hotel când a văzut că doi oameni erau în pericol de a se îneca. Deși steagul roșu era ridicat și valurile erau destul de mari, nu a stat pe gânduri și a intrat în mare după ei.

– “Mi-am zis că trebuie să rezist 2-3 minute pentru că sigur vor veni salvamarii după mine. Era vorba de acele minute vitale pentru a-i ține în viață pe cei doi. Am ajuns la ei relativ repede deși curenții erau foarte mari. M-a ajutat faptul că erau apropiați și am putut să intru pe sub ei și să-i apuc. Apoi ușor i-am luat pe piept și am împins spre mal, deși curenții ne trăgeau în larg. Cel tânăr era deja inconștient, dar am simțit că va trăi. La 10 metri de mal am simțit mâna unui salvamar care a ajuns la noi. Atunci am realizat că vom trăi toți trei. Ajuns la mal l-am asezat pe tânăr în poziția de siguranță și i-am dat primul ajutor”.

După ce lucrurile s-au liniștit, cel salvat a venit la Cornel:

– Vă mulțumesc din suflet că ne-ați ținut în viață. Eu și nepotul meu trăim datorită dumneavoastră.
– Sunteți români?
– Da. Și vreau să vă spun că atunci când ați pus mâna pe mine am simțit că Dumnezeu nu ne va lăsa acolo. Pentru noi sunteți Dumnezeu!