Plesoianu promite ca va scoate Romania din NATO daca ajunge la Cotroceni. El este sustinut de Ingrid Mocanu si Mariana Rarinca

Deputatul PSD Liviu Plesoianu promite, intr-o postare pe Facebook, ca Romania va deveni „factor de echilibru” intre Rusia si NATO daca va fi ales presedinte al tarii. Cu alte cuvinte, el intentioneaza sa scoata Romania din NATO.

   

„Spre deosebire de diversi ‘analisti’ care transpira abundent de fericire cand le zboara pe deasupra bilei gandirii cate un avion de lupta, spre deosebire de diversi ‘candidati la prezidentiale’ care sunt dispusi sa dea din coada si din patrie oricat e nevoie pentru a fi mangaiati pe crestet de stapanii lor, eu nu voi accepta niciodata sa mi se cante ode externe la schimb cu statutul de docil cumparator de arme si de supus donator de resurse (minerale si umane)! Romania poate fi mult mai mult decat atat, poate conta cu adevarat pe scena lumii! Eu optez pentru vocatia noastra de promotori ai dialogului dintre natiuni…

Sa nu ne relaxam foarte mult! Facem parte dintr-un bloc militar puternic. Dar daca maine chiar incepe un razboi intre cele doua blocuri militare rivale, are vreun om zdravan la cap impresia ca mai ramane piatra pe piatra pe undeva, pe aici, pe… oriunde? Avand in vedere avansul militar uluitor din ultimii ani, crede cineva cu mintea intreaga ca mai ramane ceva din noi si din lume daca o noua conflagratie mondiala izbucneste!?

Dincolo de apartenenta la un bloc militar, trebuie sa-ti propui un timp al pacii, o cale a dialogului, un efort al constructiei uman-sanatoase! Daca vom reusi, impreuna, la alegerile prezidentiale din aceasta toamna, atunci eu voi insista ca Romania sa devina factor de echilibru, tara ce creeaza punti intre tari. Usor, usor, trebuie sa lucram impreuna astfel incat popoarele noastre sa nu mai accepte sa fie aruncate inconstient in acceleratorul dement de particule beligerante!”, a scris Plesoianu pe Facebook.

Plesoianu a inceput campania de strangere de semnaturi pntru cursa prezidentiala, el avand nevoie de 200.000 de semnaturi. Plesoianu este sustinut de invitati de marca ai Antena 3, precum Marian Rarinca si Ingrid Mocanu.