Pisicile te pot vindeca de diverse afectiuni! Ce efecte terapeutice au superbele feline

Cei mai multi dintre noi iubesc pisicile pentru ca sunt niste companioane extraordinare de viata, sunt animale de o frumusete iesita din comun si de o inteligenta aparte.

   

Studiile stiintifice au demonstrat ca pisicile sunt mult mai mult de atat – ele au efecte terapeutie de-a dreptul surprinzatoare asupra persoanelor care le poseda.
Un studiu aparut in publicatia Scientific American a scos la iveala faptul ca torsul pisicilor are o frecventa ce contribuie la mentinerea santatii oaselor. Acest lucru inseamna ca, daca avem o pisica fericita care toarce mereu, vom avea si un sitem osos puternic.

O alta cercetare elaborata, efectuata pe o perioada de 10 ani, de oamenii de stiinta de la Insitutul pentru infarct al Universitatii Minnesota, din Minneapolis, a evidentiat faptul ca, dintre toti cei 4.000 de subiecti, cei care aveau acasa pisici prezentau un risc de deces cauzat de infarct cu pana la 30% mai mic, fata de restul participantilor la experiment.

Mai mult decat atat, exista si studii care au descoperit ca posesorii de pisici sunt mult mai putin predispusi aparitiei starilor de depresie, a problemelor cu tensiunea arteriala sau a cresterii nivelelor de colesterol si trigliceride din sange. Aceste animale uimitoare au un rol important in accelerarea scaderii febrei si a senzatiilor durerose ce apar in timpul racelilor si gripelor. Ca sa nu mai spunem de influentta bnefica pe care o au asupra starii de spirit, fiind cunoscute pentru modul in care pot influenta reducerea stresului, dar si in care contribuie la eliberarea oxitocinei – denumit si hormonul dragostei, o substanta extrem de benefica pentru sanatatea intregului organism.