Pe străzile din China a apărut un tramvai modern, care nu are nevoie de șine!

Chinezii au creat cel mai neobișnuit tramvai urban, care nu are nevoie de șine pentru a circula și poate transporta până la o mie de pasageri. Mașina – inovație a apărut deja în circulație și va fi folosită în acele orașe, care nu au posibilitatea să instaleze pe străzile lor șinele de modă veche.

   


Tehnologia modernă oferă oamenilor tot mai multe lucruri utile. Din nefericire, în rutina zilnică, fiecare dintre noi uită că lucrurile obișnuite pot fi destul de diferite. O confirmare a acestui fapt este tramvaiul care a debutat recent pe străzile din China, creat de compania locală CRRC Zhuzhou Institute Co Ltd. Vehiculul a fost denumit ART, prescurtat de la Autonomous Rail Rapid Transit.

Caracteristica principală a noului tramvai este că acesta nu are nevoie de șinele obișnuite. Mașina merge pe aceleași roți de fier, însă compania chineză le-a pus acoperiri speciale de cauciuc.Interesant este faptul că ART a fost echipat cu un set impresionant de senzori care îi permit să „citească” drumul și marcajele rutiere. Astfel tramvaiul rămâne pe același traseu. În același timp, mașina nu are încă sisteme de evitare a coliziunilor. ART este condus de șofer. Inginerii de la Institutul Zhuzhou susțin că acești senzori vor ajuta șoferul la gestionarea mijlocului de transport.

Lungimea tramvaiului este de 9 metri. Aceasta poate fi extinsă sau scurtată cu ajutorul secțiunilor de vagoane. Capacitatea maximă este de 1000 de pasageri. Într-o modificație mai prescurtată, tramvaiul dispune de doar 300 de locuri. Tramvaiul se deplasează cu o viteză de până la 70 km/h, este alimentat de mai multe acumulatoare și rulează pe un motor electric.