Părinții băiețelului au ajuns acasă și au descoperit că bona le batuse fiul! Ce a pățit sărmanul copil

Alicia Quinney si Joshua Marbury locuiesc in orasul american Sherwood si au fost obligati sa simta pe propria piele toate neajunsurile sistemului judecatoresc.

   

Intr-o zi ei au decis sa mearga la o intalnire si sa il lase pe fiul lor, Jacob, in varsta de un an, in grija unei bone. Atunci cand cei doi parinti s-au intors acasa au vazut o scena rupta din cele mai rele cosmaruri ale lor: micutul Jacob mai avea putin si se ineca in lacrimi, iar bona dormea dusa. Pe langa aceasta scena oribila copilul mai era si plin de vanatai pe corp iar pe obrajii lui se vedea clar amprenta unei palme.
Bineinteles ca parintii au fost indignati si chiar in ziua urmatoare au depus o plangere la judecatorie. Desi noua cazul ni se poate parea destul de clar, se pare ca judecatorii nu au avut suficiente dovezi pentru a o pedepsi pe bona, astfel ca ea nu a platit in niciun fel pentru faptele ei.

Se pare ca legile locale prevad ca in cazul in care un prejudiciu ii este adus unui minor, suspectul va fi condamnat numai daca victima poate face o declaratie relevanta, dar in condisiile in care Jacob are doar un an, el nu poate povesti in ce fel l-a chinuit bona…
Mama, indignata, a postat pe Facebook toate fotografiile pe care l-a facut dupa ce si-a gasit fiul batut, apoi a descris amanuntit intreaga situatie. Postarea ei a declansat o furtura de resentimente, oamenii au empatizat cu situatia familiei sale si au distribuit postarea sa de peste 15.000 de ori in numai 24 de ore.

Abia datorita resentimentelor exprimate de foarte multi oameni un grup de juristi au decis sa pregateasca corecturi ale legii respective, pentru a putea schimba procedura penala in cazul copiilor foarte mici sau a persoanelor cu dizabilitati sau tulburari de dezvoltare, care nu pot descrie prin ce cosmar au trecut.
Sa speram ca povestea de mai sus va schimba ceva si in Romania, nu doar in SUA.