Pământul arde, iar noi ne scufundăm în nepăsare și în plăceri…Noi suntem cauza, noi suntem soluția!

Pădurea Amazoniană , cea mai mare pădure a planetei arde. Lumea arde, iar noi ne scufundăm în ape adânci, rămânem acolo, într-o beție interminabilă, în nepăsare!

   

Oamenii continuă să posteze pe rețelele de socializare: rugați-vă pentru Amazonia!

Am citit stupefiată acum câteva săptămâni : Arde Siberia, astăzi văd : Arde Amazonia…

Pădurea Amazoniană : cea mai mare pădure a planetei , se întinde pe suprafața a 9 țări.

Una din zece specii cunoscute în lume, trăiește în pădurea Amazoniană,consituind cea mai mare colecție de plante și specii de animale din lume. Regiunea cuprinde aproximativ 2,5 milioane de specii de insecte, zeci de mii de specii de plante, și aproximativ 2000 de specii de păsări și mamifere. Până astăzi, aici s-au clasificat cel puțin 40.000 de specii de plante, 2.200 de specii de pești, 1.294 specii de păsări, 427 mamifere, 428 amfibieni și 378 specii de reptile. Una din 5 păsări din lumea intreaga, trăiește în pădurile Amazoniene. Doar în Brazilia, savanții au descoperit între 96.660 și 128.843 specii de nevertebrate. Tot aici se găsesc și cei mai mari prădători precum jaguarul și anaconda. Aici se găsesc și anghile care produc șocuri electrice, piranha, și diverse specii de broaște periculoase care secretă venin.Pericolul nu vine doar de la prădatori, ci și de la numeroși paraziți sau lilieci vampir care răspandesc rabia. ( sursa : wikipedia )

”Arde Siberia: Trei milioane de hectare de pădure sunt în flăcări. Primele imagini

Aproximativ o sută de oraşe şi sate sunt acoperite de fum negru și mai multe persoane s-au intoxicat în timp ce mergeau pe stradă.
În Siberia izbucnesc în fiecare vară incendii de vegetație pe suprafeţe întinse. Câtă vreme nu amenință zone locuite, acestea sunt lăsate să se stingă de la sine.”

”Arde „plamanul planetei”: Record de incendii in Amazon”
”La ora 15:00, la Sao Paulo era întuneric, iar fenomenul a durat mai mult de o oră.”
Printre cauze : defrișările.
” După anii 60 s-au construit ferme, iar cultivarea pământului a dus la defrișarea unor mari porțiuni din pădure. Aici, pământul este productiv pentru o perioadă scurtă de timp, iar fermierii trebuiau să se mute in mod constant intr-o alta zona, defrisand tot mai mult teren. Defrisarea este considerabilă, urmările acesteia putând fi văzute cu ochiul liber din spațiu. Între anii 1991 și 2000 Pădurea Amazoniană a pierdut între 415.000 și 587.000 de kilometri pătrați. In continuare, între 2000 și 2005 s-au defrisat circa 22.400 de kilometri patrati pe an.” ( sursa : wikipedia)

Nu am văzut prea multe știri despre aceste incendii, de ce nu-i pasă nimănui?
Am văzut imagini îngrozitoare!


Treziți-vă oameni buni! Scoateți-vă o dată sufletul din monotonia indiferenței! Dacă nu puteți face nimic, rugați-vă.
Există un Dumnezeu care ar fi putut opri toate acestea, există un Dumnezeu strigat de câți mai puțini oameni! ” Rugați-vă pentru Amazonia” am văzut peste tot pe twitter mai devreme, e ca și când te-ai ruga pentru un om după ce a murit… aproape asemănător.
Când pământul va fi distrus , unde vă veți mai ruga?!
Amazonia arde aproximativ de 3 săptămâni , se vor opri flăcările? Poate Dumnezeu va face o minune… când se va opri, vă veți mai ruga?! Se vor opri defrișările?! No way. Oamenii nu se învață minte.
Plânge pământul cu lacrimi de foc, iar noi ne plângem că nu ne ajunge… că nu ne ajung banii , că nu ne ajunge timpul , că nu ne ajung hainele sau nopțile. Nemulțumiți… vrem mai mult spațiu pentru a face bani și distrugem pădurile, sursa de energie, sursa de viață.
Îi întoarcem spatele zilnic Celui ce ne-a oferit viața, distrugem tot ce El ne-a oferit pentru a trăi, orice a lăsat El pe acest pământ, distrugem, schimbăm, modificăm… că noi știm mai bine. De asta arde lumea acum.
În acest moment, cât timp citești ceea ce scriu, ard sute de specii de plante și animale… acestea au viață, mor sute de vieți acum. Ce faci după ce termini de citit? Continui să urmărești noutățile pe facebook sau pleci liniștit la treaba ta, sigur, te-ai rugat astăzi? Oprește-te din tot ce faci pentru 5 minute și roagă-te…. pentru dezastrul din lume, sau pentru tine, pentru apropiații tăi , pentru ce vrei… doar vorbește cu Dumnezeu astăzi pentru 5 minute.
5 minute zilnic de rugăciune, crede-mă , înseamnă ceva …decât nimic! Acele 5 minute îți vor fi de folos, vei vedea că în restul zilei vei simți nevoia să faci doar bine, nu și rău.

” Pădurea Amazoniană , unul dintre cele mai umede locuri de pe planetă, este în foc.”
Siberia, unul dintr cele mai reci locuri de pe planetă, este în foc.
Asta nu e normal. Schimbările climatice sunt reale și planeta noastră arde. Oamenii sunt cauza acestei febre mortale.”
” Noi nu mai avem mult timp să salvăm planeta noastră. Acțiunile noastre trebuie să se schimbe și asta este nevoie să se întâmple repede! Noi ne pierdem singura noastră casă , noi omorâm pământul.”
” Vă amintesc că pădurea amazoniană arde de 3 săptămâni și din cauza mass-mediei oamenii nu știu despre asta. Acesta este unul dintre cele mai importante ecosisteme ale pământului.”

Acestea sunt unele mesaje postate pe twitter ale oamenilor… disperați, dar și dezamagiți din cauza lipsei de interes.
Nepăsare.
Nu ne pasă…