Palmă elegantă dată de Simona Halep caricaturiştilor de la Charlie Hebdo, care au ironizat-o: “Fier vechi, fier vechi!”

Simona Halep a avut o reacţie demnă de un lider mondial în momentul în care a fost întrebată despre caricatura publicaţiei franceze Charlie Hebdo, care a ironizat-o după victoria istorică de sâmbătă, din finala turneului de la Roland Garros. Constănţeanca, prezentă la prima ediţie a unei competiţii de hochei pe gheaţă pentru copii care îi poartă numele, a închis rapid subiectul în momentul în care a fost întrebată despre alegerea controversată a publicaţiei franceze – devenită peste noapte o ţintă a tirului a sute de fani români furioşi.

   

“Nu vreau să comentez acest lucru. Nu sunt în măsură să zic nimic”, a spus Simona Halep, citată de DigiSport, evitând astfel să potenţeze scandalul iscat.

Victoria de la Roland Garros a fost prezentată printr-un desen cu un titlu umilitor: “O româncă a câştigat la Roland Garros. Fier vechi, fier vechi!”. Ambasada Franţei a vorbit deja despre acest subiect, asigurând România de simpatia şi respectul pe care întreaga ţără a lui Leconte, Borotra, Brugnon, Cochet şi Lacoste (n.r. – cei patru Muschetari ai tenisului francez) i-o poartă Simonei, dar luând în egală măsură şi apărarea autorilor de la Charlie Hebdo.

Simona Halep este a doua jucătoare din România care triumfă în turneul de Mare Şlem de la Paris, la exact 40 de ani de la succesul Virginiei Ruzici.

Cea mai bună jucătoare de tenis a lumii a preferat să stea în afara polemicii şi în ceea ce priveşte subiectul huiduielilor de pe Naţional Arena îndreptate împotriva primarului general al Capitalei, Gabriela Firea. “Nu fac politică. Nu vreau să spun nimic despre acest lucru. Eu am mers pentru a împărtăşi această bucurie şi pentru a arăta trofeul oamenilor care au venit. Pentru ei am răspuns invitaţiei”, a punctat ferm Halep. Luni, 20.000 de oameni au aplaudat-o pe Simona, pe stadionul de fotbal cel mai important din capitală.