Oymyakon, cel mai friguros oraș de pe Pământ

Orașul Oymyakon, din Rusia, este cunoscut sub numele de Polul Frigului, cea mai scăzută temperatură înregistrată vreodata fiind de −71.2 °C grade Celsius, în 1924. De altfel, această temperatură este inscripționată pe monumentul de la intrarea în localitate.

   

Numele orașului se traduce prin Apa care nu îngheață, deși chiar și atunci când arunci apa fierbinte, aceasta îngheață în aer. În plus, acesta este situat langă o apă termală, la care se adapă turmele de reni. În Oymyakon locuiesc doar 500 de persoane, iar acestea se hrănesc cu carne de ren și cal, pește crud înghețat și supă de carne, întrucât în acest loc nu se poate cultiva nimic.

Frigul excesiv face ca bateriile mașinilor să se descarcă foarte repede, iar telefoanele mobile nu folositoare, pentru că nu funcționează din cauza gerului.

Îngroparea morților este o ală problemă a locuitorilor din Oymyakon. Pentru a săpa o groapă este nevoie de cel puțin trei zile, după ce în prealabil se face un foc pe locul ales, care este lăsat să ardă o zi întreagă pentru a dezgheța pământul. Mai mult, singura școală din oraș este închisă atunci când temperaturile sunt mult prea scăzute, iar durata unei zile poate varia de la trei ore în decembrie, la 21 de ore în timpul verii.

Mai jos ai fotografii în care este conturată viața din cel mai friguros oraș de pe Pământ – Oymyakon, numit și Apa care nu îngheață.

Piața Centrală în Yakutsk este plină cu peșteSingurul drum din Oymyakon, numit Drumul Oaselor


Chiar și pe pancarta de la intrarea în oraș scrie: Omyakon, polul rece

Pagini: 1 2