Orașul în care primești o amendă uriașă pentru un muc de țigară aruncat pe jos decât pentru o parcare ilegală. Unde se află în România

Amenzi record din această lună pentru cei care vor arunca gunoiul în spaţiul public în Râmnicu Vâlcea.

   

În cadrul şedinţei de Consiliu Local de la sfârşitul lunii septembrie, consilierii locali au aprobat un proiect de hotărâre prin care cei care aruncă pe stradă gunoiul, inclusiv coji de semințe sau mucuri de țigară, vor fi amendaţi cu sume cuprinse între 2.000 şi 2.500 de lei, relatează voceavalcii.ro.


Potrivit viceprimarului, oraşul va fi ”tapetat” cu panouri care avertizează în privinţa păstrării curăţeniei, şi care anunţă şi ce amenzi vor fi aplicate: „Vom amplasa panouri cu mesaje la toate intrările în oraş, astfel încât şi ce cei care se află în tranzit să nu arunce pe geamul maşinii chiştoace, peturi, hărtii sau să scuture scrumierele lângă roata maşinii. Oamenii trebuie să ştie că oraşul trebuie să fie curat. Străzile şi parcurile din Râmnicu Vâlcea nu sunt gropi de gunoi. Deci, vom pune astfel de plăcuţe în tot oraşul, în aşa fel încât nimeni să nu spună că nu a ştiut că trebuie să păstreze curăţenia în Râmnicu Vâlcea; deşi ar trebui să ştie de acasă!“.