Oaie sălbatică salvată în Australia tunsă de 35 kg de lână

O oaie sălbatică și bolnavă găsită într-o pădure din Australia, numită Baarack de către salvatori, a dat o lână cântărind mai mult de 35 kg – aproape jumătate din greutatea unui cangur adult – după ce a fost tunsă pentru prima dată an.

   

Oaia a fost găsită de un membru al publicului care a contactat Sanctuarul fermei Edgar’s Mission lângă Lancefield, Victoria, la aproximativ 60 km nord de Melbourne, potrivit domnului misiunii Kyle Behrend.

“Se pare că Baarack a fost odată o oaie deținută (…) Fusese la un moment dat marcat cu urechi. Cu toate acestea, acestea par să fi fost smulse de lâna groasă mată din jurul feței”, a spus dl Behrend.

Cât de des se tund oile
“Oile trebuie tăiate cel puțin anual. În caz contrar, lâna continuă să crească și să crească, așa cum sa întâmplat aici”, a spus el.


După tunsul său atât de necesar, dl Behrend a spus că lâna lui Baarack cântărește 35,4 kg.

“În timp ce copitele lui erau în stare excelentă de a alerga peste stâncile din pădure, era într-un fel cam rău. Era subponderal și, din cauza întregii lâne din jurul feței, abia vedea.”

Baarack a fost instalată alături de alte oi salvate la Misiunea lui Edgar, a spus dl Behrend, adăugând că „totul merge să arate ce animale cu adevărat rezistente și curajoase sunt oile și nu le-am putea iubi mai mult dacă am încerca”.